Српски конзул: Атаман је терориста!

"Пошто је тренер Галатасараја дао изјаву да су наши навијачи терористи који су дошли да тероришу турски народ, ја кажем да је он терориста и стојим иза тога", рекао је српски конзул у Истанбулу Зоран Марковић..

Кошарка 22.11.2014 | 12:40
Српски конзул: Атаман је терориста!

Генерални конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић рекао је Тањугу да је наш навијач убоден ножем у груди у тучи испред хале "Абди Ипекчи" где се играла кошаркашка утакмица Галатасарај - Црвена звезда.

Према његовим речима, ово је "терористички акт на наше грађане од стране турских хулигана".

Српски конзул је рекао да је реанимација младића трајала пет сати и да је он умро од обилног крварења, мада су се турски лекари изузетно борили за његов живот.

Марковић је рекао да се ради о трагичном догађају, да је упозорио да је утакмица високог ризика и да је организација утакмице била веома лоша.

"Пошто је тренер Галатасараја дао изјаву да су наши навијачи терористи који су дошли да тероришу турски народ, ја кажем да је он терориста и стојим иза тога", рекао је српски конзул.

Марковић је рекао да је после поноћи био у полицији и да се ту налазио један од српских навијача сведока који је давао изјаву у присуству четири службеника конзулата.

Конзул је навео и да су остали српски навијачи који су дошли аутобусима отишли из Истанбула.

"Три аутобуса су отишла. Они имају полицијску пратњу и захтевао сам од саобраћајне полиције да прођу без задржавања и заустављања и да на граничном прелазу пређу уз минимум потребне процедуре", рекао је Марковић.

Он је додао да ће ујутро у 10 сати отићи и они који су дошли авионом са управом Црвене звезде.

"Поред тога, тражио сам од саобраћајне полиције да сви који су дошли својим колима, са српским таблицама, а иду из Истанбула према бугарској граници, буду пропуштени без задржавања", рекао је конзул Марковић.

Трагичан инцидент догодио се испред дворане Абди Ипекчи, где су навијачи Галатасараја напали групу од око 400 присталица српског клуба, који су допутовали на утакмицу.

Они нису могли да уђу у дворану, јер је организатор прекршио договор и онемогућио им да купе улазнице, након чега је дошло до туче и инцидената испред дворане, па је интервенисала полиција.

Турски хулигани гађали су присталице Црвене звезде каменицама и бакљама, а у општем метежу један је потегао хладно оружје.

Београдски медији пренели су да је смртоносне повреде ножем задобио двадесетпетогодишњи младић из Земуна.

Током утакмице коју је Галатасарај у усијаној атмосфери добио после два продужетка са 110:103 навијачи турског клуба у неколико наврата скандирали су "Косово, Косово", док је тренер Ергин Атаман после меча назвао навијаче Црвене звезде "терористима", алудирајући на инциденте уочи сусрета два клуба.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

тешко свијету и европи

22.11.2014 12:36

Ако се ми Срби дигнемо на ноге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

22.11.2014 14:24

Па турска посла ста цес друго да добијес од турцина ако не ноз,а то терористи они су били прије хиљаду година и до дана данасњег,има све записано црно на бијело,зато Срби следеце љето сви у турску на море видите да нас воле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бриса Татон

22.11.2014 18:25

осудити сваки вид навијацког вандализма .. залосно да младици губе зивоте ради глупости.. нека му је лака земља.

ОДГОВОРИТЕ