Луди финиш Ф1: Одлука у Абу Дабију!

Дошао је и тај тренутак, у недељу од 14 сати решиће се питање новог шампиона Формуле 1, а сигурно је да ће он доћи из екипе Мерцедеса.

Остали спортови 22.11.2014 | 12:20
Луди финиш Ф1: Одлука у Абу Дабију!

Овај тим је одавно обезбедио титулу у конструкторима, а питање је само да ли ће се радовати Луис Хамилтон или Нико Розберг. Пред ову трку, Хамилтон има предност од 17 поена, али подсетимо да се у Абу Дабију деле дупли бодови, што значи да ће их на располагању бити 50 за победника.

Можда вам се то свиђа или не, али не можете да порекнете да уноси додатну драму у одлуци о коначном победнику. Што се тиче „угрожених“ тимова, Марусија неће учествовати ни на овој трци, док је по последњим информацијама, Катерхам успео да сакупи довољно новца, само се не зна ко ће возити за њих.

Пре ове трке, у Бразилу је тријумфовао Нико Розберг и тако прекинуо низ Луиса Хамилтона од пет победа. Оно о чему се такође бруји у свету Ф1 је прелазак Фернанда Алонса у Мекларен. Он је наводно потписао највећи уговор у историји Ф1, али пошто је овај тим одложио промоцију возача за децембар, ту информацију још неколико недеља нећемо имати као званичну.

Стаза Јаз Марина у Абу Дабија је још једно од дела чувеног немачког Архитекте Хермана Тилкеа. Први пут, трка на овој футуристичкој стази одржана је 2009. Дуга је пет километара и 554 метра и има чак 21. кривину. Прошле године, Марк Вебер је на последњој трци у каријери имао пол позицију, а победу и четврту узастопну титулу прославио је Себастијан Фетел.

Ипак, најважније ће бити оно што следи: уместо система 25 бодова за прво место, 18 за друго, па редом 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 и 1, победнику у Абу Дабију припашће 50, другопласираном 36, што значи да Хамилтону чак и друга позиција обезбеђује титулу, укључујући и случај да Розберг тријумфује.

Коментари / 0

Оставите коментар