Жене са лијепим очима носиће вео преко цијеле главе

Портпарол Одбора за промоцију врлина и превенцију порока, шеик Мотлаб ал Набет, изјавио је како они имају право да натерају жене да прекрију своја лица, једино није рекао како ће одредити ко има лепе очи. 

Свијет 22.11.2014 | 09:01
Жене са лијепим очима носиће вео преко цијеле главе

Саудијска Арабија позната је по ригорозним законима који се односе на женска права, а још један такав управо се разматра. Наиме, законодавци Саудијске Арабије досетили су се како да стану на крај женама с лепим и привлачним очима.

Мораће да носе вео који ће им прекрити целу главу, а не као до сада када им је било допуштено да имају откривене очи.

Портпарол Одбора за промоцију врлина и превенцију порока, шеик Мотлаб ал Набет, изјавио је како они имају право да натерају жене да прекрију своја лица.

- Чланови одбора присилиће жене да покрију своје очи, поготово оне с привлачним. Имамо право да то учинимо - рекао је ал Набет.

Неки су се одмах упитали како ће се одређивати какве су очи привлачне.

Један неименовани новинар из Саудијске Арабије је рекао да сматра да ће се то односити на лепо обликоване и нашминкане очи.

- Жене ће бити у невољи и ако њихове очи нису нашминкане, али су лепе - прокоментарисао је новинар.

Принц Наиф, за ког се сматрало да ће да заустави драконску репресију када наследи нетолерантног оца, краља Абдуллаха, ипак је подржао овакав став Одбора.

- Све стране подржале су Одбор и треба га подржати јер је он стуб Ислама. Ако сте муслиман, морате подржати одлуке Одбора - поручио је принц Наиф.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

нико_битан

22.11.2014 08:28

Хммм који идиотизам и који одбори хахаха ја нема ниста против нацела вјере али ови брате су бас застранили.Ста ако зена има лијепе оци, имам приједлог да им ставе сунцане наоцале и то је то.Људи моји , о зенама расправљају највјероватније кретени стари по 100 година којима ниста висе није остало него да крепа, а када он умире нека умре и младост и љепота.Цовјек је највеца зивотиња на свијету, и у сваком од људи цуци по несто лосе, а ста је то не знамо док не додјемо у ситуацији да то показемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисам, за

22.11.2014 09:35

Нека раде ста хоце,код своје куце.Колико закона има у другим дрзавама сто СА не би прихватили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невјероватно,

22.11.2014 17:07

бас су јадне те зене кад морају себи допустити да други одлуцују у њихово име,ста це која обуци и како це изгледати ,то би требале саме да одлуцују,ово је двадесетпрви вијек а не османлијско царство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

22.11.2014 18:42

И они су нај бољи пријатељи са америма а са зенама се понасају као са стоком

ОДГОВОРИТЕ