Украјина добија Владу 27. новембра

Коначан текст споразума о успостављању коалиције у украјинском парламенту биће потписан на првој седници новог парламента 27. новембра.

 

Свијет 21.11.2014 | 19:55
Украјина добија Владу 27. новембра

Представници украјинског Народног Фронта, Радикалне партије, Самопомоћ, Блок Петра Порошенка и Баткившчина Јулије Тимошенко потписали су у четвртак увече нацрт споразума коалиције, пренела је агенција
Тасс.

Према тој коначној верзији нацрта споразума, учесници у владајућој коалицији се обавезују да истраже убиства демонстраната на кијевском Тргу независности у фебруару 2014. године.

Такође, обавезују се да ће укинути посланички имунитет, да ће осигурати једнакост свих државних званичника пред законом као и да ће да ограниче све врсте имунитета против кривичног гоњења.

Као главни задатак коалиције у документу је наведено обезбеђивање потенцијала одбране Украјине, економски раст, заштита људских права и слобода грађана Украјине.

Један од задатака коалиције биће и заштита правних интереса кримских Татара, свих украјинских грађана који живе у привремено окупираним територијама Крима и Севастопоља, деловима региона Луганск и Доњецк и ослобађање тих територија.

Примена споразума између Украјине и ЕУ биће основа реформи у Украјини, наведено је у документу.

Народни Фронт премијера Арсенија Јацењука имаће 54 посланичка места у Врховној ради, Блок Петра Порошенка 63 места, Самопомоћ 32 места, Опозициони блок 27 места, Радикална партија 22 и Баткившчина 17 посланичких места, навела је агенција Тас с.

Коментари / 0

Оставите коментар