Италија: Ухапшено 12 педијатара

Италијанска полиција одредила је кућни притвор за 12 педијатара због примања луксузних поклона од произвођача посебног млијека за бебе, који су љекари промовисали умјесто дојења.

Свијет 21.11.2014 | 19:07
Италија: Ухапшено 12 педијатара

Полиција истражује "уобичајену и раширену" праксу педијатара да прописују посебно млијеко за бебе у замјену за луксузне поклоне и скупа љетовања.

Двојица од љекара у кућном притвору шефови су педијатријских одјељења у болницама, наводи се у саопштењу полиције, а више детаља није саопштено. У кућном притвору је и пет представника продаје у три различите компаније које се баве производњом хране за бебе и један директор.

Представници продаје контактирали су педијатре, тражећи од њих да за новорођенчад пропишу кориштење посебног млијека умјесто дојења.

Шеф полиције капетан Ђенаро Рикарди рекао је Ројтерсу да би ти продавци дали стотине хиљада евра у поклонима љекарима који раде у државним институцијама.

Поклони су укључивали "ајфоне", "Епл" компјутере, клима-уређаје, телевизоре, путовања у Индију, САД, Париз, Лондон и Истанбул, као и крстарења на луксузним бродовима.

"Нема ријечи да се опише тежина њиховог кривичног дјела", рекла је министар здравља Беатриче Лоренцин.

Према досадашњој истрази, умијешане су компаније "ДМФ дијететик метаболик фуд" и "Мелин", обје из околине Милана.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

21.11.2014 18:19

ХА, ХА, ХА... ОВДЈЕ ЈЕ ТО ЛЕГАЛНО И НОРМАЛНО... БАР ТАКО ТВРДИ НАС БАЈА... ВЕСЕЉЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

22.11.2014 07:03

Полиција Републике Српске се не мјеша у свој посао. Јавна је тајна да је у кући покојне жене Ранка Шкрбића, у улици Петра Кочића, годинама било представништво фармацеутске фирме Пфизер, Да је у кући директорице Дома здравља у Бања Луци, великог члана СНСД-а, Гордане Тешановић, представништво фармацеутске фирме Новонордиск, Јавна је тајна да доктори који пропишу неки лијек добијају проценат од фармацеутске куће. Шта значи кад фармацеутска кућа финансира симпозијуме на Канарима, Сејшелима, Бразилу, Јапану и другим егзотичним мјестима, а онда доктори који оду на такве симпозијуме имају обавезу да преписују лијекове од те фармацеутске куће. Нормално, полиција Републике Српске се не мјеша у свој посао.

ОДГОВОРИТЕ