Italija: Uhapšeno 12 pedijatara

Italijanska policija odredila je kućni pritvor za 12 pedijatara zbog primanja luksuznih poklona od proizvođača posebnog mlijeka za bebe, koji su ljekari promovisali umjesto dojenja.

Svijet 21.11.2014 | 19:07
Italija: Uhapšeno 12 pedijatara

Policija istražuje "uobičajenu i raširenu" praksu pedijatara da propisuju posebno mlijeko za bebe u zamjenu za luksuzne poklone i skupa ljetovanja.

Dvojica od ljekara u kućnom pritvoru šefovi su pedijatrijskih odjeljenja u bolnicama, navodi se u saopštenju policije, a više detalja nije saopšteno. U kućnom pritvoru je i pet predstavnika prodaje u tri različite kompanije koje se bave proizvodnjom hrane za bebe i jedan direktor.

Predstavnici prodaje kontaktirali su pedijatre, tražeći od njih da za novorođenčad propišu korištenje posebnog mlijeka umjesto dojenja.

Šef policije kapetan Đenaro Rikardi rekao je Rojtersu da bi ti prodavci dali stotine hiljada evra u poklonima ljekarima koji rade u državnim institucijama.

Pokloni su uključivali "ajfone", "Epl" kompjutere, klima-uređaje, televizore, putovanja u Indiju, SAD, Pariz, London i Istanbul, kao i krstarenja na luksuznim brodovima.

"Nema riječi da se opiše težina njihovog krivičnog djela", rekla je ministar zdravlja Beatriče Lorencin.

Prema dosadašnjoj istrazi, umiješane su kompanije "DMF dijetetik metabolik fud" i "Melin", obje iz okoline Milana.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

21.11.2014 18:19

HA, HA, HA... OVDJE JE TO LEGALNO I NORMALNO... BAR TAKO TVRDI NAS BAJA... VESELJE

ODGOVORITE
Name

Veljko

22.11.2014 07:03

Policija Republike Srpske se ne mješa u svoj posao. Javna je tajna da je u kući pokojne žene Ranka Škrbića, u ulici Petra Kočića, godinama bilo predstavništvo farmaceutske firme Pfizer, Da je u kući direktorice Doma zdravlja u Banja Luci, velikog člana SNSD-a, Gordane Tešanović, predstavništvo farmaceutske firme Novonordisk, Javna je tajna da doktori koji propišu neki lijek dobijaju procenat od farmaceutske kuće. Šta znači kad farmaceutska kuća finansira simpozijume na Kanarima, Sejšelima, Brazilu, Japanu i drugim egzotičnim mjestima, a onda doktori koji odu na takve simpozijume imaju obavezu da prepisuju lijekove od te farmaceutske kuće. Normalno, policija Republike Srpske se ne mješa u svoj posao.

ODGOVORITE