Какав дерби за викенд: Арсенал - МЈ!

Они имају највећу колекцију трофеја од оснивања Премијер лиге, али како ствари стоје, тешко да ће је увећати ове сезоне. Али, оно што могу Арсенал и Манчестер јунајтед у свом дуелу, који је на програму у суботу од 18.30, је да бар мало ограниче штету и смире навијаче.

Фудбал 21.11.2014 | 20:15
Какав дерби за викенд: Арсенал - МЈ!

Оно што је проблем и за Арсена Венгера и за Луја ван Гала је чињеница да кубуре са повредама, готово да би могли да саставе цео тим од играча који су ван строја.

Луј Ван Гал није могао да замисли гори репрезентативни одмор, повређени се враћају Давид де Хеа, Анхел ди Марија и Дејли Блинд, док Арсенал има бар једну добру вест, а то је да се тренинзима вратио Оливије Жиру. Он и Ди Марија су под знаком питања за дуел на Емиратима.

У колу пре овог, Арсенал је доживео шокантан пораз од Свонсија. Лабудови су преокренули резултат за само три минута и славили са 2:1. На другој страни, Јунајтед је славио против Кристал Паласа са 1:0. Била је то тешко извојевана победа, а једини гол постигао је Хуан Мата.

На табели Премијер лиге оба клуба су изван пет места које воде на међународну сцену следеће сезоне: шестопласирани Арсенал има 17 бодова, 12 мање од водећег Челсија, а Јунајтед је испод "тобџија", седми са 16 освојених бодова из 11 наступа.

Коментари / 0

Оставите коментар