Kakav derbi za vikend: Arsenal - MJ!

Oni imaju najveću kolekciju trofeja od osnivanja Premijer lige, ali kako stvari stoje, teško da će je uvećati ove sezone. Ali, ono što mogu Arsenal i Mančester junajted u svom duelu, koji je na programu u subotu od 18.30, je da bar malo ograniče štetu i smire navijače.

Fudbal 21.11.2014 | 20:15
Kakav derbi za vikend: Arsenal - MJ!

Ono što je problem i za Arsena Vengera i za Luja van Gala je činjenica da kubure sa povredama, gotovo da bi mogli da sastave ceo tim od igrača koji su van stroja.

Luj Van Gal nije mogao da zamisli gori reprezentativni odmor, povređeni se vraćaju David de Hea, Anhel di Marija i Dejli Blind, dok Arsenal ima bar jednu dobru vest, a to je da se treninzima vratio Olivije Žiru. On i Di Marija su pod znakom pitanja za duel na Emiratima.

U kolu pre ovog, Arsenal je doživeo šokantan poraz od Svonsija. Labudovi su preokrenuli rezultat za samo tri minuta i slavili sa 2:1. Na drugoj strani, Junajted je slavio protiv Kristal Palasa sa 1:0. Bila je to teško izvojevana pobeda, a jedini gol postigao je Huan Mata.

Na tabeli Premijer lige oba kluba su izvan pet mesta koje vode na međunarodnu scenu sledeće sezone: šestoplasirani Arsenal ima 17 bodova, 12 manje od vodećeg Čelsija, a Junajted je ispod "tobdžija", sedmi sa 16 osvojenih bodova iz 11 nastupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar