Милош Павловић - шампион Европе!

Српски аутомобилиста Милош Павловић освојио је данас на стази Сепанг у Малезији титулу европског првака у Бланцпаин Ламборгини Супер трофеј такмицењу.

Остали спортови 21.11.2014 | 19:30
Милош Павловић - шампион Европе!

После две финалне трке тандем "Бонлади моторспорта" освојио је два друга места што је било довољно за освајање титуле.

Холанђанин Јерон Мул у потпуности је подбацио у Малезији и прокоцкао предност од пет поена, са којим је стигао на одлучујући тркачки викенд.

На познатој гран-при стази се ове недеље одржава светско финале "најбржег куп такмицења на свету", а прве две трке у програму биле су резервисане за европске финалисте.

Најважнији дуел свакако је био окршај за прво место у "Про" категорији, где су Павловић и Пископо имали изузетно тежак задатак да надокнаде пет бодова заостатка у односу на јединог ривала у борби за титулу, Холанђанина Јерона Мула.

Још већи изазов пред тандем "Боналди Моторспорта" поставио се после слободних тренинга, када су механички проблеми учинили да остварење циља делује јос даље. Пехови су се наставили и у првој трци у којој је Павловић стартовао са друге позиције.

Његов "гаљардо" губио је снагу, али се српски ас није предавао, већ се упустио у директан окршај са Мулом из којег је изашао као победник, иако се у једном тренутку нашао крај стазе. Успео је да циљем проде као други и тако дође до европске титуле.

"Имали смо много проблема од доласка у Малезију, а због техничких кварова током тренинга практично нисмо могли да радимо на аутомобилу и припремимо га за трке на прави нацин. Било је много успона и падова, али ниједног тренутка нисмо престајали да верујемо да можемо да остваримо циљ због којег смо дошли на Сепанг. Било је много тешко достићи недостатак у бодовима после Нирбургринга, али због тога нам је титула јос дража", рекао је Павловић.

Коментари / 0

Оставите коментар