Слава вртића "Чика Јова Змај"

Вртић “Чика Јова Змај” данас је прославио крсну славу Св. Архангела Михаила. Уз присуство гостију из политичког и друштвеног живота града, те родитеља, дека и бака, малишани су извели низ кореографија, и свакако, неизоставну славску здравицу.

Република Српска 21.11.2014 | 18:53
Слава вртића "Чика Јова Змај"

Онако како и доликује свечаном дану славском, све је било у знаку пјесме, игре, здравице, и неизоставно - ломљење колача. Ања нам је открила шта су тајни састојци славског колача који је она направила.

“Вода, брашно, пшеница”, као из топа каже петогодишња Ања, као да је спремила славски колач ко зна колико пута прије. У народној ношњи какву је некада давно носила бака њена, са црвеном ружицом за ухом, и најслађим смјешком на лицу, као права домаћица дочекала је госте.

Уна је била задужена за забавни дио прославе. За кореографију “Кишни плес” било јој је, каже, било потребно много сати. Кабаницу, кишобран и чизме купила је, а ко други до мама.

Јана није могла да пред камером понови ниједан корак из своје “Каљинке”. Каже да јој је за то био потребан један дјечак, мислећи на другара са којим је плесала.

Осим свечаности, слава је уједно била прилика да се присјетимо на недавне поплаве у којима је причињена
велика штета у самом објекту.

“У поплавама, када је вода у нашим подрумским просторијама досезала изнад три метра, страдали су нам фрижидери, професионални електрични шпорети, страдала је котловница на коју се читав објекат грије”, прича Јока Арсеновић директор Вртића “Чика Јова Змај”.

Арсеновићева истиче да је уложен максималан напор да би, упркос потешкоћама након поплава, 460 малишана имали неометан и угодан боравак у овом вртићу. Све уз новчану помоћ бројних донатора, али и родитеља.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

родитељ

21.11.2014 18:54

Па наравно кад господја Арсеновиц наплацује цување дјетета 400 КМ родитељи плацају 160 КМ а остали дио новца је субвенција опстине па посто јој је то мало она сад повецава да родитељи плацају 185 КМ а дјеца једу пола банане за узину то је стварно срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

21.11.2014 20:00

Ста ако у том вртицу има дјеце друге вјерисповијести осим православне.Лудило

ОДГОВОРИТЕ
Name

јојо

21.11.2014 20:39

Слава у вртићу ? Свашта !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стоја

22.11.2014 09:26

ДЈЕЦА СУ УКРАС СВИЈЕТА

ОДГОВОРИТЕ