Slava vrtića "Čika Jova Zmaj"

Vrtić “Čika Jova Zmaj” danas je proslavio krsnu slavu Sv. Arhangela Mihaila. Uz prisustvo gostiju iz političkog i društvenog života grada, te roditelja, deka i baka, mališani su izveli niz koreografija, i svakako, neizostavnu slavsku zdravicu.

Republika Srpska 21.11.2014 | 18:53
Slava vrtića "Čika Jova Zmaj"

Onako kako i dolikuje svečanom danu slavskom, sve je bilo u znaku pjesme, igre, zdravice, i neizostavno - lomljenje kolača. Anja nam je otkrila šta su tajni sastojci slavskog kolača koji je ona napravila.

“Voda, brašno, pšenica”, kao iz topa kaže petogodišnja Anja, kao da je spremila slavski kolač ko zna koliko puta prije. U narodnoj nošnji kakvu je nekada davno nosila baka njena, sa crvenom ružicom za uhom, i najslađim smješkom na licu, kao prava domaćica dočekala je goste.

Una je bila zadužena za zabavni dio proslave. Za koreografiju “Kišni ples” bilo joj je, kaže, bilo potrebno mnogo sati. Kabanicu, kišobran i čizme kupila je, a ko drugi do mama.

Jana nije mogla da pred kamerom ponovi nijedan korak iz svoje “Kaljinke”. Kaže da joj je za to bio potreban jedan dječak, misleći na drugara sa kojim je plesala.

Osim svečanosti, slava je ujedno bila prilika da se prisjetimo na nedavne poplave u kojima je pričinjena
velika šteta u samom objektu.

“U poplavama, kada je voda u našim podrumskim prostorijama dosezala iznad tri metra, stradali su nam frižideri, profesionalni električni šporeti, stradala je kotlovnica na koju se čitav objekat grije”, priča Joka Arsenović direktor Vrtića “Čika Jova Zmaj”.

Arsenovićeva ističe da je uložen maksimalan napor da bi, uprkos poteškoćama nakon poplava, 460 mališana imali neometan i ugodan boravak u ovom vrtiću. Sve uz novčanu pomoć brojnih donatora, ali i roditelja.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

roditelj

21.11.2014 18:54

Pa naravno kad gospodja Arsenovic naplacuje cuvanje djeteta 400 KM roditelji placaju 160 KM a ostali dio novca je subvencija opstine pa posto joj je to malo ona sad povecava da roditelji placaju 185 KM a djeca jedu pola banane za uzinu to je stvarno sramota.

ODGOVORITE
Name

Suzuki

21.11.2014 20:00

Sta ako u tom vrticu ima djece druge vjerispovijesti osim pravoslavne.Ludilo

ODGOVORITE
Name

jojo

21.11.2014 20:39

Slava u vrtiću ? Svašta !

ODGOVORITE
Name

Stoja

22.11.2014 09:26

DJECA SU UKRAS SVIJETA

ODGOVORITE