Нолетов финиш 2014. као из снова!

На последјих пет турнира Србин доживео само два пораза!

Тенис 21.11.2014 | 18:30
Нолетов финиш 2014. као из снова!

Многим љубитељима Новака Ђоковића жао је што се сезона завршила, јер су противници на два последња турнира у Паризу и Лондону бивали поражени са таквом лакоћом да нам је вратио за сва она нервирања и трилер завршнице претходних година. Од Ју-Ес опена па до краја 2014. године Ноле има скор од 23 победе и само два пораза, играо је четири финала на пет турнира, освојио три титуле и завршио годину на месту број један. То већина тенисера не може ни да сања!

Не памти се да је неко, још од ере Федерера, био толико доминантан и резултатски и играчки као што је Ђоковић на крају 2014. године. Новак црта по терену, бекхенд му ради као никада до сада, сервис користи разноврсније него икад, а стиче се утисак да противници губе меч на психолошком плану и пре него што изађу на терен. То поткрепљују резултати на последњем турниру у сезони који је игран у Лондону, где му ни Марин Чилић (6:1, 6:1) Стен Вавринка (6:3, 6:0), Томаш Бердих (6:2, 6:2) и Кеј Нишикори (6:1, 3:6, 6:0), играчи из топ десет, нису узели више од три гема у сету! Србин је био недодирљив у овим мечевима и показао је да је бар за класу испред осталих. Једини прави изазов био би коначни окршај са Роџером Федерером, међутим Швајцарац му није изашао на црту.

Новак је освојио три турнира у протекла два месеца. У Пекингу и Паризу до трофеја је стизао без изгубљеног сета, а у Лондону је изгубио само један! Једине пораз је доживео у полуфиналу УС опена од Нишикорија, као и у финалу Шангаја од Федерера.

Слабија форма Ендија Марија, операција и одсуство са терена Рафаела Надала и позне играчке године Федерера могу бити неки рационални разлози за овакву доминацију, али очигледан напредак у игри, сигурности, менталној стабилности нико не може да му оспори. У последњих 12 дуела Новак има све победе!

Чини се да су му лепе новости на приватном плану унеле још веће самопоуздање, као и да Маријан Вајда и Борис Бекер коначно личе на прави тандем поред терена. Некако су се све коцкице поклопиле, и чини се да ће српска застава убудуће виорити на највишим јарболима више него икад.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Браво Дјоковицу

21.11.2014 17:32

Велики професионалац и патриота Дјоковиц је најбољи амбасадор Сбије у свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАМИР ТУЗЛА

21.11.2014 17:50

ПРАВИ СПОРТСКИ АМБАСАДОР ЦИЈЕЛЕ РЕГИЈЕ СВАКА ЧАСТ МАЈСТОРЕ ПОКАЖИ ОВИМ ПАПЦИМА КАКО СЕ ИГРАО ИГРА И ИГРАЋЕ ТЕНИС СА ОВИХ ПРОСТОРА ПОНОСАН НА ТЕБЕ ПОЗДРАВ ТВОЈИ БОСАНЦИ

ОДГОВОРИТЕ