Noletov finiš 2014. kao iz snova!

Na posledjih pet turnira Srbin doživeo samo dva poraza!

Tenis 21.11.2014 | 18:30
Noletov finiš 2014. kao iz snova!

Mnogim ljubiteljima Novaka Đokovića žao je što se sezona završila, jer su protivnici na dva poslednja turnira u Parizu i Londonu bivali poraženi sa takvom lakoćom da nam je vratio za sva ona nerviranja i triler završnice prethodnih godina. Od Ju-Es opena pa do kraja 2014. godine Nole ima skor od 23 pobede i samo dva poraza, igrao je četiri finala na pet turnira, osvojio tri titule i završio godinu na mestu broj jedan. To većina tenisera ne može ni da sanja!

Ne pamti se da je neko, još od ere Federera, bio toliko dominantan i rezultatski i igrački kao što je Đoković na kraju 2014. godine. Novak crta po terenu, bekhend mu radi kao nikada do sada, servis koristi raznovrsnije nego ikad, a stiče se utisak da protivnici gube meč na psihološkom planu i pre nego što izađu na teren. To potkrepljuju rezultati na poslednjem turniru u sezoni koji je igran u Londonu, gde mu ni Marin Čilić (6:1, 6:1) Sten Vavrinka (6:3, 6:0), Tomaš Berdih (6:2, 6:2) i Kej Nišikori (6:1, 3:6, 6:0), igrači iz top deset, nisu uzeli više od tri gema u setu! Srbin je bio nedodirljiv u ovim mečevima i pokazao je da je bar za klasu ispred ostalih. Jedini pravi izazov bio bi konačni okršaj sa Rodžerom Federerom, međutim Švajcarac mu nije izašao na crtu.

Novak je osvojio tri turnira u protekla dva meseca. U Pekingu i Parizu do trofeja je stizao bez izgubljenog seta, a u Londonu je izgubio samo jedan! Jedine poraz je doživeo u polufinalu US opena od Nišikorija, kao i u finalu Šangaja od Federera.

Slabija forma Endija Marija, operacija i odsustvo sa terena Rafaela Nadala i pozne igračke godine Federera mogu biti neki racionalni razlozi za ovakvu dominaciju, ali očigledan napredak u igri, sigurnosti, mentalnoj stabilnosti niko ne može da mu ospori. U poslednjih 12 duela Novak ima sve pobede!

Čini se da su mu lepe novosti na privatnom planu unele još veće samopouzdanje, kao i da Marijan Vajda i Boris Beker konačno liče na pravi tandem pored terena. Nekako su se sve kockice poklopile, i čini se da će srpska zastava ubuduće vioriti na najvišim jarbolima više nego ikad.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bravo Djokovicu

21.11.2014 17:32

Veliki profesionalac i patriota Djokovic je najbolji ambasador Sbije u svijetu

ODGOVORITE
Name

DAMIR TUZLA

21.11.2014 17:50

PRAVI SPORTSKI AMBASADOR CIJELE REGIJE SVAKA ČAST MAJSTORE POKAŽI OVIM PAPCIMA KAKO SE IGRAO IGRA I IGRAĆE TENIS SA OVIH PROSTORA PONOSAN NA TEBE POZDRAV TVOJI BOSANCI

ODGOVORITE