За аферу „прислушкивање“ задужен тужилац

Министар унутрашњих послова РС Радислав Јовичић одбио је данас да износи детаље о "афери прислушкивање", истичући да су о томе предали извјештај Специјалном тужилаштву РС, с којим имају потписан споразум да тужилац излази у јавност о том питању.

Република Српска 21.11.2014 | 14:09
За аферу „прислушкивање“ задужен тужилац

Додао је да ће тужилаштву доставити све што од њих буде тражено.Јовичић је у изјави новинарима у Бања Луци рекао да нема потребе да се формира посебан тим, јер на том случају раде "посебно стручни и обучени људи који се баве тим послом и имају адекватну опрему".Није могао да говори да ли је снимање разговора Жељке Цвијановић било одобрено или не, поново наводећи да је за та питања надлежан тужилац.Прије неколико дана објављен је снимак у којем Жељка Цвијановић, наводно, говори о куповини посланика у Народној скупштини РС. Након тога је Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) поднијела, 18. новембра, Специјалном тужилаштву РС-а извјештај против Н.Н. извршиоца или више њих због извршења кривичног дјела неовлаштено прислушкивање и тонско снимање, како је саопштено, више приватних разговора предсједнице Владе РС Жељке Цвијановић.

У саопштењу из МУП РС тада је наведено да је 15. новембра, на одређеном броју електронских медија објављен „монтирани, компромитујући снимак приватног разговора предсједника Владе РС-а снимљен посебним техничким, софистицираним средствима за аудио и видеоснимање на којем су из контекста извађене појединачне изјаве премијера те исте монтиране с другим изјавама, те на тај начин створен изведен, привидан стварни разговор између предсједнице Владе и Н.Н. особа - саговорника".

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

МИХАЈЛО

21.11.2014 14:59

Министре, а ста са кривицним дјелима Зељке Цвијановиц, није ова куповина једино њено недјело?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијешне ли земље,

21.11.2014 16:43

Свако може бити министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса ПД

21.11.2014 17:17

Е мој министре. Ста мислите како је оним твојим полицајцима гледати вас како лазете? И ста ви мислите да це они постено да раде свој посао? Ви им дајете примјер да постење не вреди и да морају гледати кога хапсе а кога не смију. Мој министре. Тебе це они хапсити, запамти, заједно са Зељком и папцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

21.11.2014 17:22

Да ли ово значи да истрага тек почиње? :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

21.11.2014 18:51

САД СМО МИ СВИ ГЛУВИ И ГЛУПИ, САМО СТЕ ВИ, ШАКА ЈАДА, ПАМЕТНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.11.2014 20:37

Не вјерујте својим ушима него ономе што каже министар! Извучено из "контекста" или не видјећемо која су то 2 папка која ће прећи онима који их тако називају.

ОДГОВОРИТЕ