Za aferu „prisluškivanje“ zadužen tužilac

Ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić odbio je danas da iznosi detalje o "aferi prisluškivanje", ističući da su o tome predali izvještaj Specijalnom tužilaštvu RS, s kojim imaju potpisan sporazum da tužilac izlazi u javnost o tom pitanju.

Republika Srpska 21.11.2014 | 14:09
Za aferu „prisluškivanje“ zadužen tužilac

Dodao je da će tužilaštvu dostaviti sve što od njih bude traženo.Jovičić je u izjavi novinarima u Banja Luci rekao da nema potrebe da se formira poseban tim, jer na tom slučaju rade "posebno stručni i obučeni ljudi koji se bave tim poslom i imaju adekvatnu opremu".Nije mogao da govori da li je snimanje razgovora Željke Cvijanović bilo odobreno ili ne, ponovo navodeći da je za ta pitanja nadležan tužilac.Prije nekoliko dana objavljen je snimak u kojem Željka Cvijanović, navodno, govori o kupovini poslanika u Narodnoj skupštini RS. Nakon toga je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) podnijela, 18. novembra, Specijalnom tužilaštvu RS-a izvještaj protiv N.N. izvršioca ili više njih zbog izvršenja krivičnog djela neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje, kako je saopšteno, više privatnih razgovora predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović.

U saopštenju iz MUP RS tada je navedeno da je 15. novembra, na određenom broju elektronskih medija objavljen „montirani, kompromitujući snimak privatnog razgovora predsjednika Vlade RS-a snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i videosnimanje na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijera te iste montirane s drugim izjavama, te na taj način stvoren izveden, prividan stvarni razgovor između predsjednice Vlade i N.N. osoba - sagovornika".

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

MIHAJLO

21.11.2014 14:59

Ministre, a sta sa krivicnim djelima Zeljke Cvijanovic, nije ova kupovina jedino njeno nedjelo?

ODGOVORITE
Name

Smiješne li zemlje,

21.11.2014 16:43

Svako može biti ministar.

ODGOVORITE
Name

Sasa PD

21.11.2014 17:17

E moj ministre. Sta mislite kako je onim tvojim policajcima gledati vas kako lazete? I sta vi mislite da ce oni posteno da rade svoj posao? Vi im dajete primjer da postenje ne vredi i da moraju gledati koga hapse a koga ne smiju. Moj ministre. Tebe ce oni hapsiti, zapamti, zajedno sa Zeljkom i papcima.

ODGOVORITE
Name

Direkt

21.11.2014 17:22

Da li ovo znači da istraga tek počinje? :)

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

21.11.2014 18:51

SAD SMO MI SVI GLUVI I GLUPI, SAMO STE VI, ŠAKA JADA, PAMETNI.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

22.11.2014 20:37

Ne vjerujte svojim ušima nego onome što kaže ministar! Izvučeno iz "konteksta" ili ne vidjećemo koja su to 2 papka koja će preći onima koji ih tako nazivaju.

ODGOVORITE