Нијемци против пооштрења санкција Русији

Немци су, упркос актуелном конфликту са Русијом због украјинске кризе, против пооштрења санксија Русији, а чак 27 одсто њих залаже се и за укидање постојећих, показала је једна анкета "Дојчландтренда" коју је данас објавила телевизија АРД.

Свијет 21.11.2014 | 14:38
Нијемци против пооштрења санкција Русији

Према тој анктети 43 одсто Немаца сматра актуелне санкције према Русији примереним, 19 одсто њих се залаже за даље пооштрење, а 27 одсто је за укидање санкција.Када је реч о немачко-руским односима, ових дана се, осим актуелних политичара, тим поводом огласио и бивши дугогодишњи шеф немачке дипломатије Ханс-Дитрих Геншер захтевајући нове односе са Русијом.

"Поводом потпуно нове врсте претње кроз насиље исламске ИС, морамо препознати да су заједнички интереси са Русијом, већи него што су разлике", рекао је Геншер и апеловао за нови почетак у односима са Русијом."Русија је још увек велика сила. Још увек постоје две доминирајуће атомске силе на свету које гарантују стабилност у тој области...", рекао је Геншер и критички реаговао на политику Москве према Украјини, али и на политику Европске уније(ЕУ).

"Путинов поступак према Украјини није, наравно, прихватљив. Али, ради се о обликовању једног стабилног светског поретка", рекао је Геншер и критички додао да је и ЕУ правила грешке."Путин је у једном свом говору у Бундестагу за време свога првог председничког мандата говорио о стварању једне слободне европске зоне трговине...", рекао је Геншер и додао да би, да је ЕУ то озбиљније схватила, Москва другачије могла реаговати на тему чланства Украјине у ЕУ.

Коментари / 0

Оставите коментар