ЕЛ: Бјелица ''пресвукао'' Армани!

У граду моде, Немања Бјелица демонстрирао је кошарку која је у моди и донео другу узастопну победу Фенербахчеу у Евролиги.

Кошарка 21.11.2014 | 13:15
ЕЛ: Бјелица ''пресвукао'' Армани!

У граду моде, најмодернију кошарку приказао је Немања Бјелица.

Он је домаћину, који носи име бренда модног могула Ђорђа Арманија, сашио одело по мери у 6. колу Евролиге.

Емпорио Армани - Фенербахче Улкер 74:80 (23:21, 14:23, 12:18, 25:18), уз 11 поена, осам скокова, две украдене лопте, асистенцију и блокаду нашег Немање Бјелице.

Он је шест од 11 поена постигао у тренуцима када је Армани, предвођен америчким кошаркашима Самардом Самуелсом, Дејвидом Мосом и Маршоном Бруксом, надокнадио заостатак од 49:62 из треће, односно 63:72 са половине четврте четвртине.

У периоду када се ломио меч и када нико у тиму Жељка Обрадовића није успевао да нађе пут до коша, Бјелица је погодио, испоставиће се, најважнији кош на мечу, за 68:74 (1:04 до краја). Брукс је вратио поене на другој страни (70:74), Бруно Ћерела погодио само једно слободно бацање за 71:74, а онда Бјелица, 21 секунд пре краја, био хладан као шприцер и са два пенала убио сваку помисао Италијана да ће се реванширати Фенеру за пораз у Истанбулу, у првој фази (71:76).
Армани се није предавао, али су Хекет и Николо Мели бацали "бомбе" ван линије 6,75, а Бјелица поставио коначних 74:80, уз још два убачена пенала.

Фенеру је ово друга узастопна победа у Евролиги, после оне забележене у Немачкој у мечу са Бајерном. Ови бодови били су неопходни Обрадовићу после два непријатна и прилично убедљива пораза, од Барселоне код куће и Панатинаикоса у гостима.

Фенербахче у наредном колу дочекује Туров, када би требало да потврди овај важан "брејк" на страни и готово обезбеди пласман у Топ 16.

Наш Богдан Богдановић није имао шутерско вече, до седам поена стигао је уз шут 2/3 за два и 1/6 за три поена, ухватио је две лопте под кошем, украо још две и поделио три за поене саиграча. Јан Весели играо је кратко, 12 минута, али је био веома експлозиван. До девет поена стигао је, између осталог, са два монструозна закуцавања, све у другој четвртини. Покупио је и шест скокова.

Рики Хикман прилично је, уз Ендрјуа Гаудлока, гушио игру Фенера, њих двојица изгубила су по три лопте. Хикман је имао 14 поена, 3/5 за три, уз пет скокова, док је Гаудлок, након што је са десет тројки из 13 покушаја пре седам дана постао апсолутни рекордер Евролиге, овог пута подбацио са девет поена (1/2 за 3).

Коментари / 0

Оставите коментар