За посланике три замјенска мандата

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ до данас је додијелила три замјенска мандата за Народну скупштину Републике Српске, чија је конститутивна сједница заказана за понедјељак, 24. новембар.

Република Српска 21.11.2014 | 21:19
За посланике три замјенска мандата

Од мандата посланика освојеног на изборима 12. октобра одустао је градоначелник Приједора Марко Павић, а његов мандат ЦИК је додијелио сљедећем квалификованом кандидату са листе коалиције ДНС-НС-СРС Душку Ивићу.

И градоначелник Требиња Славко Вучуревић обавијестио је ЦИК да одустаје од мандата који је добио као кандидат ПДП-а, па ће њега у Народној скупштини Републике Српске замијенити Зоран Пологош.

Мандат актуелног начелника општине Соколац Милована Бјелице, који је одустао од мјеста посланика у Народној скупштини, одлуком ЦИК-а припао је сљедећем квалификованом кандидату са листе коалиције СДС-ПУП-СРС Новаку Мотики.

Посланици у Народној скупштини у мандатном периоду 2014-2018. година у понедјељак, 24. новембра, ће потписати и преузети сертификате ЦИК-а, а потом на конститутивној сједници положити свечану заклетву.

Дневним редом конститутивне сједнице Народне скупштине предвиђено је да заклетву положе предсједник и потпредсједници Републике Српске.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лија

21.11.2014 11:23

Остају ондје гдје је више народног новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАЈЛО

21.11.2014 11:28

Бит це то брзо крај црвене банде зване -снсд - спрс и днс.Свима који славе срецна слава.

ОДГОВОРИТЕ