Za poslanike tri zamjenska mandata

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH do danas je dodijelila tri zamjenska mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske, čija je konstitutivna sjednica zakazana za ponedjeljak, 24. novembar.

Republika Srpska 21.11.2014 | 21:19
Za poslanike tri zamjenska mandata

Od mandata poslanika osvojenog na izborima 12. oktobra odustao je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, a njegov mandat CIK je dodijelio sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste koalicije DNS-NS-SRS Dušku Iviću.

I gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević obavijestio je CIK da odustaje od mandata koji je dobio kao kandidat PDP-a, pa će njega u Narodnoj skupštini Republike Srpske zamijeniti Zoran Pologoš.

Mandat aktuelnog načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, koji je odustao od mjesta poslanika u Narodnoj skupštini, odlukom CIK-a pripao je sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste koalicije SDS-PUP-SRS Novaku Motiki.

Poslanici u Narodnoj skupštini u mandatnom periodu 2014-2018. godina u ponedjeljak, 24. novembra, će potpisati i preuzeti sertifikate CIK-a, a potom na konstitutivnoj sjednici položiti svečanu zakletvu.

Dnevnim redom konstitutivne sjednice Narodne skupštine predviđeno je da zakletvu polože predsjednik i potpredsjednici Republike Srpske.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Лија

21.11.2014 11:23

Остају ондје гдје је више народног новца.

ODGOVORITE
Name

MIHAJLO

21.11.2014 11:28

Bit ce to brzo kraj crvene bande zvane -snsd - sprs i dns.Svima koji slave srecna slava.

ODGOVORITE