Папе: Некима смета успјех!

Дојучерашњи селектор БиХ би 1. јануара, да није смењен, прославио пет година на клупи националне селекције: Смена ме није погодила јер сам је очекивао – каже Сафет.

Фудбал 21.11.2014 | 10:40
Папе: Некима смета успјех!

Првог дана јануара Сафет Сушић би прославио пет година на кормилу репрезентације Босне и Херцеговине. Али, није му се дало. Или, тачније, нису му дали.

После пораза у Израелу добио је отказ, а Папе, за „Новости“, о томе и још понечему прича мирно, без ружних речи, љутње:

- Није ме смена погодила јер сам је очекивао. Погодио ме је пораз од Израелаца, а све потом што се догађало - није. Био сам, једноставно, равнодушан.

Како је то могуће после пет успешних година?

- Можда звучи чудно, али само за оне који не познају дешавања у БиХ. Тачно је, скоро пет година успеха, радовања, одлазак на Светско првенство, све то је нешто што никада нећу заборавити. Али, било је и пет година притисака, тешких притисака, са свих страна. Некима сам сметао и, ето, дочекали су својих пет минута. Зато и кажем, био сам миран, знао сам да ће се то десити - објашњава Папе.

Зар није било одбране?

- Не, тако је било суђено. Направила се негативна клима која је притискала не само мене него и репрезентативце. Превише се ружно писало, причало, портали, друштвене мреже врвили су од црних текстова, прозивања. Стално смо морали да нешто објашњавамо, правдамо се...

И она победничка нит је пукла?

- Много је струја у БиХ - горко прича Сафет Сушић. - И у савезу и око играча, а да не причам да смо мој стручни штаб, а поготово ја, увек били на удару. Када се све сабере и одузме, ма како то јеретички звучало, можда је ово најбоље што је могло да ми се деси.

Заборављено је и да сте БиХ одвели на Мундијал?

- И ти успеси су многима сметали. Ипак, ми смо играли сјајно и репрезентовали нашу земљу на најбољи начин. Знао сам да ћемо после Мундијала бити у специфичној ситуацији. Неки играчи су престали да играју, остали смо без главног шрафа, Мисимовића, а онда су нас сколале и повреде. У Израелу смо играли без Џека и Ибишевића и још неких, боље се није могло. Али, то је што је...

И шта сад?

- Ништа, одмараћу се у Сарајеву до краја месеца, затим идем у Париз, чекаћу понуду, спреман да наставим посао - не жури у будућност Сафет Сушић.

И Србија је киксирала против Данске?
- Нисам гледао тај меч, али сам сигуран да су и на игру и на резултат и те како утицали догађаји на утакмици са Албанијом, поготово све оно што се потом догађало.

Сушић на клупи „орлова“?

- Зашто да не - смешка се Папе. - Србија је изазов за све који се баве фудбалом, али далека је то прича.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

јами ба

21.11.2014 10:09

Био и остао господин.То се у земљи примитиваца и незналица не прашта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кемо

21.11.2014 10:19

Какав си ти био селектор и дозвољавао да на тебе врше притисак, и ко је вршио притисак. Колико ја знам на тебе је једино вршио притисак твој брат Сеад Сушић. Кренувши од притиска да се његов син Тино позове у репрезентацију, мада објективно било је барем десет бољих играча од њега, затим притисак твога брата Сеада да позиваш играче коима је он менађер, да би их скупље продао. Зато си ти Сафете био равнодушан. Нагемо си се ти пара добрих за ових пет година водечи БИХ. О твом патриотизму нечу ни да говорим, јер си само за новац и то добар, водио репрезентацију БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

21.11.2014 10:54

Ста је Кемо ако си ти велики патриота и Хуманитарац А видим и велики Фудбалски струцњак сто небудес ти Тај велики селектор ,Конкурс је јос отворен Кемооо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

21.11.2014 10:55

Сафете,хвала ти на свему.Одрадио си оно за ста си био плацен. За 50 000 км мјесецно БиХ мозе да доведе бољег тренера него сто си ти.Него,плати порез на примања за све ове године које си био селектор.Тако цес показати патриотизам према овој сиромасној земљи.Буди сретан ако не заглавис у затвор због неплацања пореза.Да не би народ пјевао "Ој Сафете Сајо серајлијо"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПЕ

24.11.2014 22:43

ПАПЕ ТИ СИ НАША ЛЕГЕНДА! кемо и босна ви сте мали јадови. ИЗВИНИ ТЕ СЕ ПАПЕТУ ПОНИЗНО.

ОДГОВОРИТЕ