Pape: Nekima smeta uspjeh!

Dojučerašnji selektor BiH bi 1. januara, da nije smenjen, proslavio pet godina na klupi nacionalne selekcije: Smena me nije pogodila jer sam je očekivao – kaže Safet.

Fudbal 21.11.2014 | 10:40
Pape: Nekima smeta uspjeh!

Prvog dana januara Safet Sušić bi proslavio pet godina na kormilu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ali, nije mu se dalo. Ili, tačnije, nisu mu dali.

Posle poraza u Izraelu dobio je otkaz, a Pape, za „Novosti“, o tome i još ponečemu priča mirno, bez ružnih reči, ljutnje:

- Nije me smena pogodila jer sam je očekivao. Pogodio me je poraz od Izraelaca, a sve potom što se događalo - nije. Bio sam, jednostavno, ravnodušan.

Kako je to moguće posle pet uspešnih godina?

- Možda zvuči čudno, ali samo za one koji ne poznaju dešavanja u BiH. Tačno je, skoro pet godina uspeha, radovanja, odlazak na Svetsko prvenstvo, sve to je nešto što nikada neću zaboraviti. Ali, bilo je i pet godina pritisaka, teških pritisaka, sa svih strana. Nekima sam smetao i, eto, dočekali su svojih pet minuta. Zato i kažem, bio sam miran, znao sam da će se to desiti - objašnjava Pape.

Zar nije bilo odbrane?

- Ne, tako je bilo suđeno. Napravila se negativna klima koja je pritiskala ne samo mene nego i reprezentativce. Previše se ružno pisalo, pričalo, portali, društvene mreže vrvili su od crnih tekstova, prozivanja. Stalno smo morali da nešto objašnjavamo, pravdamo se...

I ona pobednička nit je pukla?

- Mnogo je struja u BiH - gorko priča Safet Sušić. - I u savezu i oko igrača, a da ne pričam da smo moj stručni štab, a pogotovo ja, uvek bili na udaru. Kada se sve sabere i oduzme, ma kako to jeretički zvučalo, možda je ovo najbolje što je moglo da mi se desi.

Zaboravljeno je i da ste BiH odveli na Mundijal?

- I ti uspesi su mnogima smetali. Ipak, mi smo igrali sjajno i reprezentovali našu zemlju na najbolji način. Znao sam da ćemo posle Mundijala biti u specifičnoj situaciji. Neki igrači su prestali da igraju, ostali smo bez glavnog šrafa, Misimovića, a onda su nas skolale i povrede. U Izraelu smo igrali bez Džeka i Ibiševića i još nekih, bolje se nije moglo. Ali, to je što je...

I šta sad?

- Ništa, odmaraću se u Sarajevu do kraja meseca, zatim idem u Pariz, čekaću ponudu, spreman da nastavim posao - ne žuri u budućnost Safet Sušić.

I Srbija je kiksirala protiv Danske?
- Nisam gledao taj meč, ali sam siguran da su i na igru i na rezultat i te kako uticali događaji na utakmici sa Albanijom, pogotovo sve ono što se potom događalo.

Sušić na klupi „orlova“?

- Zašto da ne - smeška se Pape. - Srbija je izazov za sve koji se bave fudbalom, ali daleka je to priča.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

jami ba

21.11.2014 10:09

Bio i ostao gospodin.To se u zemlji primitivaca i neznalica ne prašta.

ODGOVORITE
Name

Kemo

21.11.2014 10:19

Kakav si ti bio selektor i dozvoljavao da na tebe vrše pritisak, i ko je vršio pritisak. Koliko ja znam na tebe je jedino vršio pritisak tvoj brat Sead Sušić. Krenuvši od pritiska da se njegov sin Tino pozove u reprezentaciju, mada objektivno bilo je barem deset boljih igrača od njega, zatim pritisak tvoga brata Seada da pozivaš igrače koima je on menađer, da bi ih skuplje prodao. Zato si ti Safete bio ravnodušan. Nagemo si se ti para dobrih za ovih pet godina vodeči BIH. O tvom patriotizmu neču ni da govorim, jer si samo za novac i to dobar, vodio reprezentaciju BIH.

ODGOVORITE
Name

Bn

21.11.2014 10:54

Sta je Kemo ako si ti veliki patriota i Humanitarac A vidim i veliki Fudbalski strucnjak sto nebudes ti Taj veliki selektor ,Konkurs je jos otvoren Kemooo.

ODGOVORITE
Name

bosna

21.11.2014 10:55

Safete,hvala ti na svemu.Odradio si ono za sta si bio placen. Za 50 000 km mjesecno BiH moze da dovede boljeg trenera nego sto si ti.Nego,plati porez na primanja za sve ove godine koje si bio selektor.Tako ces pokazati patriotizam prema ovoj siromasnoj zemlji.Budi sretan ako ne zaglavis u zatvor zbog neplacanja poreza.Da ne bi narod pjevao "Oj Safete Sajo serajlijo"!

ODGOVORITE
Name

PAPE

24.11.2014 22:43

PAPE TI SI NAŠA LEGENDA! kemo i bosna vi ste mali jadovi. IZVINI TE SE PAPETU PONIZNO.

ODGOVORITE