10 најгорих трансфера након СП-а!

Неки клубови су "уболи" са трансферима после СП у Бразилу, али шта ћемо са овим играчима и новцима који су у њих уложени?

Фудбал 21.11.2014 | 09:00
10 најгорих трансфера након СП-а!

Светско првенство одржава се сваке четири године, а највећи број играча који се појави на том турниру за препричавање, одигра три утакмице.

Они најбољи, који притом имају срећу да играју у јаким репрезентацијама, оду даље, па се кући врате са четири, пет, шест и ретки седам утакмица на Мундијалу.

Под условом да не буде суспензија и повреда...

Да ли је то довољно за скаутинг службу, тренере, менаџере, директоре и председнике великих клубова да се увере у квалитет неког играча? Није! То је неписано правило, а потврдило се и у месецима који су уследили после СП у Бразилу, где су доминирале јужноамеричке репрезентације и које је, стога, избацило за Европу повећи број прилично анонимних играча.

Неки су играли у Јужној и Средњој Америци, неки били на Блиском Истоку, неки играли у другом или чак трећем рангу такмичења у Европи.

Многи су нашли јаке ангажмане када се све завршило, али мало, јако мало их је потврдило да имају квалитет, бар не онај који су приказали играјући у трансу за национални тим на највећем турниру у свету фудбала.

Ово је прича о најмање 10 примера који потврђују правило "НЕ КУПУЈ НА МУНДИЈАЛУ"!

Има, наравно, и позитивних примера попут Јасина Брахимија, Ислама Слиманија, Енера Валенсије, Костаса Маноласа, Далија Блинда, али у ту групу не би требало мешати фудбалере попут Луиса Суареза, Алексиса Санчеза, Тонија Кроса, Џејмса Родригеза, Сеска Фабрегаса, Дијега Коште и осталих, с обзиром на то да су они били глобално познати и признати играчи и пре и после Мундијала.

Кренимо редом...

Стефан Де Фрај (22) - Лацио га је, после похода Холандије на 3. место у Бразилу, платио Фајнорду 10 милиона евра. У прве три утакмие, млади штопер скривио је пенал за пораз од Милана, а потом добио црвени за пораз од Ђенове. После се мало стабилизовао...

Маркус Рохо (24) - Јунајтед је платио Спортингу 20 милиона. Доминирао је на левом боку током похода Аргентине до финала. Кубурио је са радном дозволом, пробао на левом беку, премештен на штопера, скривио пар голова и доживео тешку повреду.

Раул Хименез (23) - Млад, висок, брз. Прави или "лажни" центарфор. Све што је радио током епизоде Мексика на СП, радио је добро, Атлетико Мадрид платио га је 11 милиона Америки, уз уговор на 6 година. Резултат? За сада, 1 гол у Примери у 6 наступа.

Мухамед Бешић (22) - После три солидна наступа за БиХ на Мундијалу, упркос елиминацији у групи, скаутима Евертона допао се дефанзивни везиста Ференцвароша, па је доведен за 5,5 милиона. Почео је 2 утакмице у Премијер лиги и 3 пута ушао с клупе.

Џејсон Дејвидсон (23) - Аустралија није добро прошла у Бразилу, али је Дејвидсон игром на левом беку привукао пажњу. Добро је чувао јаке играче, прешао у ВБА из Ераклеса, играо до 3. кола Премијер лиге и после 0:3 против Свонсија био склоњен - до данас!

Давид Оспина (26) - Арсенал је платио 4,5 милиона Ници за Колумбијца, који је био фантастичан у Бразилу! Оспина је ушао једном, у Лиги шампиона, уместо искљученог Шћешнија, а онда је доживео повреду и пропустио 17 утакмица, за сад. Та бројка биће већа.

Кејлор Навас (27) - Нико на СП није бранио као он. Кроз групу смрти одвео је екипу до четвртфинала, где је Холанђане држао на 0:0 пуних 120 минута, а онда морао кући. Реал је платио Левантеу 10 милиона али је Навас бранио у 2 мале утакмице у Примери.

Гари Медел (27) - "Питбул" је потврдио свој надимак у Бразилу. Држао је Чиле на плећима, иако је у Бразил дошао после испадања Кардифа из ПЛ. Интер га је платио 12,5 милиона да оформи зид са Видићем позади, а како то функционише погледајте на табели!

Гиљермо Очоа (27) - Чинио је чуда на голу Мексика, било је невероватно гледати га. Нација га је славила потом. Малага га је довела из Ајачија као замену за Каваљера, али Очоа није почео НИЈЕДНУ утакмицу. Предност код Гарсије има Нигеријац Камени.

Фелипе Саиседо (26) - Еспањол га је вратио из заборава, после игара у Локомотиви и Ал Џазири, због онога што је показао у дресу Еквадора на СП. Каква је то грешка била! Један гол на 9 утакмица и судски процес за намештање док је играо за Леванте!?

Коментари / 0

Оставите коментар