10 najgorih transfera nakon SP-a!

Neki klubovi su "uboli" sa transferima posle SP u Brazilu, ali šta ćemo sa ovim igračima i novcima koji su u njih uloženi?

Fudbal 21.11.2014 | 09:00
10 najgorih transfera nakon SP-a!

Svetsko prvenstvo održava se svake četiri godine, a najveći broj igrača koji se pojavi na tom turniru za prepričavanje, odigra tri utakmice.

Oni najbolji, koji pritom imaju sreću da igraju u jakim reprezentacijama, odu dalje, pa se kući vrate sa četiri, pet, šest i retki sedam utakmica na Mundijalu.

Pod uslovom da ne bude suspenzija i povreda...

Da li je to dovoljno za skauting službu, trenere, menadžere, direktore i predsednike velikih klubova da se uvere u kvalitet nekog igrača? Nije! To je nepisano pravilo, a potvrdilo se i u mesecima koji su usledili posle SP u Brazilu, gde su dominirale južnoameričke reprezentacije i koje je, stoga, izbacilo za Evropu poveći broj prilično anonimnih igrača.

Neki su igrali u Južnoj i Srednjoj Americi, neki bili na Bliskom Istoku, neki igrali u drugom ili čak trećem rangu takmičenja u Evropi.

Mnogi su našli jake angažmane kada se sve završilo, ali malo, jako malo ih je potvrdilo da imaju kvalitet, bar ne onaj koji su prikazali igrajući u transu za nacionalni tim na najvećem turniru u svetu fudbala.

Ovo je priča o najmanje 10 primera koji potvrđuju pravilo "NE KUPUJ NA MUNDIJALU"!

Ima, naravno, i pozitivnih primera poput Jasina Brahimija, Islama Slimanija, Enera Valensije, Kostasa Manolasa, Dalija Blinda, ali u tu grupu ne bi trebalo mešati fudbalere poput Luisa Suareza, Aleksisa Sančeza, Tonija Krosa, Džejmsa Rodrigeza, Seska Fabregasa, Dijega Košte i ostalih, s obzirom na to da su oni bili globalno poznati i priznati igrači i pre i posle Mundijala.

Krenimo redom...

Stefan De Fraj (22) - Lacio ga je, posle pohoda Holandije na 3. mesto u Brazilu, platio Fajnordu 10 miliona evra. U prve tri utakmie, mladi štoper skrivio je penal za poraz od Milana, a potom dobio crveni za poraz od Đenove. Posle se malo stabilizovao...

Markus Roho (24) - Junajted je platio Sportingu 20 miliona. Dominirao je na levom boku tokom pohoda Argentine do finala. Kuburio je sa radnom dozvolom, probao na levom beku, premešten na štopera, skrivio par golova i doživeo tešku povredu.

Raul Himenez (23) - Mlad, visok, brz. Pravi ili "lažni" centarfor. Sve što je radio tokom epizode Meksika na SP, radio je dobro, Atletiko Madrid platio ga je 11 miliona Ameriki, uz ugovor na 6 godina. Rezultat? Za sada, 1 gol u Primeri u 6 nastupa.

Muhamed Bešić (22) - Posle tri solidna nastupa za BiH na Mundijalu, uprkos eliminaciji u grupi, skautima Evertona dopao se defanzivni vezista Ferencvaroša, pa je doveden za 5,5 miliona. Počeo je 2 utakmice u Premijer ligi i 3 puta ušao s klupe.

Džejson Dejvidson (23) - Australija nije dobro prošla u Brazilu, ali je Dejvidson igrom na levom beku privukao pažnju. Dobro je čuvao jake igrače, prešao u VBA iz Eraklesa, igrao do 3. kola Premijer lige i posle 0:3 protiv Svonsija bio sklonjen - do danas!

David Ospina (26) - Arsenal je platio 4,5 miliona Nici za Kolumbijca, koji je bio fantastičan u Brazilu! Ospina je ušao jednom, u Ligi šampiona, umesto isključenog Šćešnija, a onda je doživeo povredu i propustio 17 utakmica, za sad. Ta brojka biće veća.

Kejlor Navas (27) - Niko na SP nije branio kao on. Kroz grupu smrti odveo je ekipu do četvrtfinala, gde je Holanđane držao na 0:0 punih 120 minuta, a onda morao kući. Real je platio Levanteu 10 miliona ali je Navas branio u 2 male utakmice u Primeri.

Gari Medel (27) - "Pitbul" je potvrdio svoj nadimak u Brazilu. Držao je Čile na plećima, iako je u Brazil došao posle ispadanja Kardifa iz PL. Inter ga je platio 12,5 miliona da oformi zid sa Vidićem pozadi, a kako to funkcioniše pogledajte na tabeli!

Giljermo Očoa (27) - Činio je čuda na golu Meksika, bilo je neverovatno gledati ga. Nacija ga je slavila potom. Malaga ga je dovela iz Ajačija kao zamenu za Kavaljera, ali Očoa nije počeo NIJEDNU utakmicu. Prednost kod Garsije ima Nigerijac Kameni.

Felipe Saisedo (26) - Espanjol ga je vratio iz zaborava, posle igara u Lokomotivi i Al Džaziri, zbog onoga što je pokazao u dresu Ekvadora na SP. Kakva je to greška bila! Jedan gol na 9 utakmica i sudski proces za nameštanje dok je igrao za Levante!?

Komentari / 0

Ostavite komentar