Ко су најбитнији Челсијеви играчи?

Пауло Фереира издвојио тројицу фудбалера међу којима је и један Србин као најзаслужније за сјајан почетак сезоне Плаваца.

Фудбал 21.11.2014 | 10:20
Ко су најбитнији Челсијеви играчи?

Први пут после 11 година Жозеу Мурињу се прошле сезоне десило да током годину дана рада у неком клубу не освоји ниједан трофеј. За високе апетите Португалца то би се могло назвати великим неуспехом. Међутим, коцкице је склопио за ову сезону, довео права појачања и направио казнену експедицију која гази све пред собом и коју ће ривали тешко зауставити на путу до титуле шампиона Енглеске.

Постоји то неписано правило да Мурињо најбоље резултате праве у другој сезони у клубу и да тада његове екипе достижу максимум. Овај Челсијев тим делује као да би могао да настави ту традицију. Велике заслуге за овакав први део сезоне имају и летошња појачања.

Некадашњи Мурињов ђак у Порту и Челсију, Пауло Фереира издваја у први план тројицу играча који су најзаслужнији за сјајне резултате Плаваца од почетка сезоне: Дијега Косту, Сеска Фабрегаса и Бранислава Ивановића.
„Осим тога што су донели огроман квалитет, нови играчи су се фантастично уклопили и брзо адаптирали на нову екипу. Дијего Коста у првој сезони игра феноменално као да је у клубу провео неколико година. Сеск Фабрегас је такође играч топ класе, али познаје добро Премијер лигу и њему је било лакше да се привикне. Мислим да је Дијегу Кости значило што је у тиму неколико Бразилаца који су му помогли да се снађе и упозна лигу. Веома је важно када потрошите велики новац на појачања и да ти нови играчи одмах добро заиграју како нешто не би кренуло наопако. Зато ми је драго што су Коста и Фабрегас добро кренули“, нахвалио је Португалац оволетошње аквизиције Плаваца.

А потом се осврнуо и на човека који га је истиснуо из Челсијевог тима пре неколико година...

„Морам да Кости и Фабрегасу додам и Бранислава Ивановића као једног од најбитнијих Челсијевих играча ове сезоне. Ивановић је апсолутно фантастичан! Има заиста добру сезону и реч је о играчу врхунске класе. У дефанзиви је веом јак и ривалима је много тешко да га прођу. Али сјајан је и у нападу и често постиже голове“, рекао је некадашњи Челсијев првотимац који је у клубу провео девет година.

Коментари / 0

Оставите коментар