Ko su najbitniji Čelsijevi igrači?

Paulo Fereira izdvojio trojicu fudbalera među kojima je i jedan Srbin kao najzaslužnije za sjajan početak sezone Plavaca.

Fudbal 21.11.2014 | 10:20
Ko su najbitniji Čelsijevi igrači?

Prvi put posle 11 godina Žozeu Murinju se prošle sezone desilo da tokom godinu dana rada u nekom klubu ne osvoji nijedan trofej. Za visoke apetite Portugalca to bi se moglo nazvati velikim neuspehom. Međutim, kockice je sklopio za ovu sezonu, doveo prava pojačanja i napravio kaznenu ekspediciju koja gazi sve pred sobom i koju će rivali teško zaustaviti na putu do titule šampiona Engleske.

Postoji to nepisano pravilo da Murinjo najbolje rezultate prave u drugoj sezoni u klubu i da tada njegove ekipe dostižu maksimum. Ovaj Čelsijev tim deluje kao da bi mogao da nastavi tu tradiciju. Velike zasluge za ovakav prvi deo sezone imaju i letošnja pojačanja.

Nekadašnji Murinjov đak u Portu i Čelsiju, Paulo Fereira izdvaja u prvi plan trojicu igrača koji su najzaslužniji za sjajne rezultate Plavaca od početka sezone: Dijega Kostu, Seska Fabregasa i Branislava Ivanovića.
„Osim toga što su doneli ogroman kvalitet, novi igrači su se fantastično uklopili i brzo adaptirali na novu ekipu. Dijego Kosta u prvoj sezoni igra fenomenalno kao da je u klubu proveo nekoliko godina. Sesk Fabregas je takođe igrač top klase, ali poznaje dobro Premijer ligu i njemu je bilo lakše da se privikne. Mislim da je Dijegu Kosti značilo što je u timu nekoliko Brazilaca koji su mu pomogli da se snađe i upozna ligu. Veoma je važno kada potrošite veliki novac na pojačanja i da ti novi igrači odmah dobro zaigraju kako nešto ne bi krenulo naopako. Zato mi je drago što su Kosta i Fabregas dobro krenuli“, nahvalio je Portugalac ovoletošnje akvizicije Plavaca.

A potom se osvrnuo i na čoveka koji ga je istisnuo iz Čelsijevog tima pre nekoliko godina...

„Moram da Kosti i Fabregasu dodam i Branislava Ivanovića kao jednog od najbitnijih Čelsijevih igrača ove sezone. Ivanović je apsolutno fantastičan! Ima zaista dobru sezonu i reč je o igraču vrhunske klase. U defanzivi je veom jak i rivalima je mnogo teško da ga prođu. Ali sjajan je i u napadu i često postiže golove“, rekao je nekadašnji Čelsijev prvotimac koji je u klubu proveo devet godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar