Шта би на ово рекли Саво и Толе?!

Хоџсон нуди Саутгејту све играче из А селекције који имају право да наступе за млади национални тим!

Фудбал 20.11.2014 | 20:35
Шта би на ово рекли Саво и Толе?!

Када је млада репрезентација Србије у финишу претходних квалификација за ЕП дошла у ситуацију да су јој се шансе мериле у промилима, из ФСС су поручивали да резултатски успех младе селекције није приоритет. Томислав Караџић и Саво Милошевић су се бранили речима да не постоји интерес за пласман младе репрезентације на ЕП.

Међутим, када су Орлићи изборили пласман на ЕП, наравно да су се у ФСС шепурили „историјским успехом” заборављајући шта су два месеца раније причали… Покушали су људи из ФСС да наметну став да играчи из А селекције никако не треба да се враћају у младу репрезентацију.

За разлику од њих у много јачем, озбиљнијем и фудбалскијем Савезу какав је енглески не размишљају тако. Енглези су поносни на своју младу репрезентацију иако се она није прославила претходних година. Зато и не чуди одлука селектора Роја Хоџсона да на све могуће начин помогне младој селекцији за учешће на ЕП у Чешкој наредне године.

Хоџсон је поручио да ће његов колега из младе репрезентације Гарет Саутгејт имати на располагању све играче из А селекције које жели и који имају праву да наступају за младу селекцију. Реч је о асовима попут Џека Вилшира, Рахима Стерлинга, Калума Чејмберса, Џона Стонса, Фила Џонса, Лука Шоа, Алекса Окслејда Чемберлена, Роса Барклија и Саидо Берахино.
„Моја политика је јасна. Када Гарет Саутгејт изабере свој тим, ја ћу изабрати мој и рачунати на играче који ми преостану. Младу репрезентацију очекује Европско првенство и она има предност. Он може да узме којег год играча хоће из А тима. Може да их узме све. Врло једноставан рецепт. Ми играмо пријатељске утакмице у јуну и њему су ти играчи потребнији”, рекао је Хоџсон.

Некоме је Савез мајка, а некоме маћеха. Видећемо какав ће однос ФСС имати према Орлићима наредног лета.

Коментари / 0

Оставите коментар