Šta bi na ovo rekli Savo i Tole?!

Hodžson nudi Sautgejtu sve igrače iz A selekcije koji imaju pravo da nastupe za mladi nacionalni tim!

Fudbal 20.11.2014 | 20:35
Šta bi na ovo rekli Savo i Tole?!

Kada je mlada reprezentacija Srbije u finišu prethodnih kvalifikacija za EP došla u situaciju da su joj se šanse merile u promilima, iz FSS su poručivali da rezultatski uspeh mlade selekcije nije prioritet. Tomislav Karadžić i Savo Milošević su se branili rečima da ne postoji interes za plasman mlade reprezentacije na EP.

Međutim, kada su Orlići izborili plasman na EP, naravno da su se u FSS šepurili „istorijskim uspehom” zaboravljajući šta su dva meseca ranije pričali… Pokušali su ljudi iz FSS da nametnu stav da igrači iz A selekcije nikako ne treba da se vraćaju u mladu reprezentaciju.

Za razliku od njih u mnogo jačem, ozbiljnijem i fudbalskijem Savezu kakav je engleski ne razmišljaju tako. Englezi su ponosni na svoju mladu reprezentaciju iako se ona nije proslavila prethodnih godina. Zato i ne čudi odluka selektora Roja Hodžsona da na sve moguće način pomogne mladoj selekciji za učešće na EP u Češkoj naredne godine.

Hodžson je poručio da će njegov kolega iz mlade reprezentacije Garet Sautgejt imati na raspolaganju sve igrače iz A selekcije koje želi i koji imaju pravu da nastupaju za mladu selekciju. Reč je o asovima poput Džeka Vilšira, Rahima Sterlinga, Kaluma Čejmbersa, Džona Stonsa, Fila Džonsa, Luka Šoa, Aleksa Okslejda Čemberlena, Rosa Barklija i Saido Berahino.
„Moja politika je jasna. Kada Garet Sautgejt izabere svoj tim, ja ću izabrati moj i računati na igrače koji mi preostanu. Mladu reprezentaciju očekuje Evropsko prvenstvo i ona ima prednost. On može da uzme kojeg god igrača hoće iz A tima. Može da ih uzme sve. Vrlo jednostavan recept. Mi igramo prijateljske utakmice u junu i njemu su ti igrači potrebniji”, rekao je Hodžson.

Nekome je Savez majka, a nekome maćeha. Videćemo kakav će odnos FSS imati prema Orlićima narednog leta.

Komentari / 0

Ostavite komentar