Како и може ли Партизан даље у Еврокупу?!

Црно-белима су потребне три победе, до краја два пута играју код куће, а мораће да јуре и „брејк" у Румунији или Турској.

Кошарка 20.11.2014 | 20:20
Како и може ли Партизан даље у Еврокупу?!

Кошаркаши Партизана поразом од Лијетувос Ритаса у хали Пионир направили су велики корак уназад у борби за пласман у другу фазу Еврокупа. Ипак, тај циљ још увек је, како кажу математика и теорија, могућа мисија за изабранике Душка Вујошевића.

Партизан би са три победе у последња четири меча направио огроман корак ка пласману у наредну фазу, али је проблем црно-белих што сада зависе и од резултата осталих екипа у групи, па би чак и поменута рачуница могла да падне у воду.

После првих шест кола екипа Партизана дели са Хапоелом из Јерусалима последње место у Е групи са једном победом и пет пораза.

Оно што није добро за црно-беле је што је у среду увече руски Красни Октобар победио румунски Асесофт из Плојештија и сада оба тима „беже“ Партизану по две победе.

До краја прве фазе такмичења остала су још четири кола, а црно-беле очекују дуели са Красним октобром и Хапоелом у Београду, односно турским Банвитом и Асесофтом у гостима.

У свим рачуницама подразумева се да ће црно-бели морати да добију обе утакмице код куће. Пожељно би било да то буде и с разликом која ће им гарантовати бољу позицију у међусобним дуелима с Красним октобром и Хапоелом.

Партизан је на гостовању у Волгограду изгубио са 61:59, док је у Јерусалиму домаћи Хапоела против црно-белих славио са 82:79. Дакле, чисто статистички гледано, убедљивије победе су реалне узевши у обриз чињеницу да ће Партизан играти пред својим навијачима и да полако диже форму.

Оно што ће представљати још тежи задатак за Вујошевићеву екипу је бар један „брејк“ на страни. Прву прилику за то црно-бели ће имати већ следеће среде, када гостују турском Банвиту. Међутим, ако се погледа податак да су Турци у Пиониру победили убедљиво, са 77:61, питање је колико је реално очекивати успех Партизана.

Друга шанса за „брејк“ шампиона Србије биће гостовање румунском Асесофту, које је на програму 17. децембра. Црно-бели су управо против Асесофта у Пиониру забележели засад једини тријумф у Еврокупу.

У сваком случају, јасно је да је пред српском екипом тежак и компликован пут кроз лавиринт Е групе, али Партизан је, као ниједан српски тим, у претходних 10 година показао да уме да превазиђе сличне, па и теже ситуације.

Коментари / 0

Оставите коментар