Kako i može li Partizan dalje u Evrokupu?!

Crno-belima su potrebne tri pobede, do kraja dva puta igraju kod kuće, a moraće da jure i „brejk" u Rumuniji ili Turskoj.

Košarka 20.11.2014 | 20:20
Kako i može li Partizan dalje u Evrokupu?!

Košarkaši Partizana porazom od Lijetuvos Ritasa u hali Pionir napravili su veliki korak unazad u borbi za plasman u drugu fazu Evrokupa. Ipak, taj cilj još uvek je, kako kažu matematika i teorija, moguća misija za izabranike Duška Vujoševića.

Partizan bi sa tri pobede u poslednja četiri meča napravio ogroman korak ka plasmanu u narednu fazu, ali je problem crno-belih što sada zavise i od rezultata ostalih ekipa u grupi, pa bi čak i pomenuta računica mogla da padne u vodu.

Posle prvih šest kola ekipa Partizana deli sa Hapoelom iz Jerusalima poslednje mesto u E grupi sa jednom pobedom i pet poraza.

Ono što nije dobro za crno-bele je što je u sredu uveče ruski Krasni Oktobar pobedio rumunski Asesoft iz Ploještija i sada oba tima „beže“ Partizanu po dve pobede.

Do kraja prve faze takmičenja ostala su još četiri kola, a crno-bele očekuju dueli sa Krasnim oktobrom i Hapoelom u Beogradu, odnosno turskim Banvitom i Asesoftom u gostima.

U svim računicama podrazumeva se da će crno-beli morati da dobiju obe utakmice kod kuće. Poželjno bi bilo da to bude i s razlikom koja će im garantovati bolju poziciju u međusobnim duelima s Krasnim oktobrom i Hapoelom.

Partizan je na gostovanju u Volgogradu izgubio sa 61:59, dok je u Jerusalimu domaći Hapoela protiv crno-belih slavio sa 82:79. Dakle, čisto statistički gledano, ubedljivije pobede su realne uzevši u obriz činjenicu da će Partizan igrati pred svojim navijačima i da polako diže formu.

Ono što će predstavljati još teži zadatak za Vujoševićevu ekipu je bar jedan „brejk“ na strani. Prvu priliku za to crno-beli će imati već sledeće srede, kada gostuju turskom Banvitu. Međutim, ako se pogleda podatak da su Turci u Pioniru pobedili ubedljivo, sa 77:61, pitanje je koliko je realno očekivati uspeh Partizana.

Druga šansa za „brejk“ šampiona Srbije biće gostovanje rumunskom Asesoftu, koje je na programu 17. decembra. Crno-beli su upravo protiv Asesofta u Pioniru zabeleželi zasad jedini trijumf u Evrokupu.

U svakom slučaju, jasno je da je pred srpskom ekipom težak i komplikovan put kroz lavirint E grupe, ali Partizan je, kao nijedan srpski tim, u prethodnih 10 godina pokazao da ume da prevaziđe slične, pa i teže situacije.

Komentari / 0

Ostavite komentar