Звезда враћа Луковића и Анђелковића!

Спорт открива да ће од јануара црвено-бели бити јачи за некадашањег левог бека, као и да је све договорено с његовим кумом Луковићем.

Фудбал 20.11.2014 | 20:05
Звезда враћа Луковића и Анђелковића!

Црвена звезда ће у други део сезоне ући са скоро па новом одбраном. Спорт пише да се Звездан Терзић договорио са Душаном Анђелковићем о повратку некадашњег левог бека на Маракану. Очекује се да на почетку прелазног рока, Анђелковић потпише највероватније двогодишњи уговор са црвено-белима.

Наравно, Анђелковић долази без обештећења јер је без клуба од прошлог лета када му је истекао уговор са Краснодаром и тада је почео да тренира са и одржава форму са Звездиним првотимцима. Чекао је неку адекватну понуду из Русије, али с обзиром да она није стигла за ових неколико месеци, Анђелковић је одлучио да опет обуче црвено-бели дрес који је са успехом носио три сезоне у периоду између 2005. и 2008. године. Анђелковић није имао високе финансијске захтеве с обзиром да је у претходних пет година играња у Русији обезбедио финансијску егзистенцију.

Спорт пише и да је Звезда све договорила са Александром Луковићем, иначе кумом Душана Анђелковића, који је такође слободан играч, много пута се најављивао његов повратак на Маракану, тренирао је са Звездиним тимом, а пошто ни он није добио адекватну понуду из иностранства, решио је да по други пут обуче црвено-бели дрес. Попут Анђелковића, и Луковић ће бити на располагању тренеру Лалатовићу тек од јануара због регистрационих прописа.

Двојица Краљевчана и кумова ће појачати леву страну одбране. Међутим у тим плановима Звездана Терзића се поставља питање капитена Николе Мијаиловића. Уколико се остваре најављени доласци Луковића и Анђелковића, Мијаиловићева позиција би била угрожена. Такође, Звезда на позицији левог бека има и младог Николу Антића , као и Стефана Ђорђевића који је летос дошао из Вождовца као жеља тренера Лалатовића.

У тој ситуацији Звезда би имала чак пет левих бекова, ако ту убројимо и Луковића који ће највероватније ипак играти на позицији левог штопера. Са друге стране, одлазак Сава Павићевића у јануару је известан и Звезда ће остати са једним десним беком - Предрагом Ђорђевићем.

Најављено је и да се са позајмице из Напретка враћа сенегалски штопер Мамаду Мбођ који ће појачати конкуренцију Лазићу, Планићу и младом Вукашину Јовановићу.

Коментари / 0

Оставите коментар