Zvezda vraća Lukovića i Anđelkovića!

Sport otkriva da će od januara crveno-beli biti jači za nekadašanjeg levog beka, kao i da je sve dogovoreno s njegovim kumom Lukovićem.

Fudbal 20.11.2014 | 20:05
Zvezda vraća Lukovića i Anđelkovića!

Crvena zvezda će u drugi deo sezone ući sa skoro pa novom odbranom. Sport piše da se Zvezdan Terzić dogovorio sa Dušanom Anđelkovićem o povratku nekadašnjeg levog beka na Marakanu. Očekuje se da na početku prelaznog roka, Anđelković potpiše najverovatnije dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Naravno, Anđelković dolazi bez obeštećenja jer je bez kluba od prošlog leta kada mu je istekao ugovor sa Krasnodarom i tada je počeo da trenira sa i održava formu sa Zvezdinim prvotimcima. Čekao je neku adekvatnu ponudu iz Rusije, ali s obzirom da ona nije stigla za ovih nekoliko meseci, Anđelković je odlučio da opet obuče crveno-beli dres koji je sa uspehom nosio tri sezone u periodu između 2005. i 2008. godine. Anđelković nije imao visoke finansijske zahteve s obzirom da je u prethodnih pet godina igranja u Rusiji obezbedio finansijsku egzistenciju.

Sport piše i da je Zvezda sve dogovorila sa Aleksandrom Lukovićem, inače kumom Dušana Anđelkovića, koji je takođe slobodan igrač, mnogo puta se najavljivao njegov povratak na Marakanu, trenirao je sa Zvezdinim timom, a pošto ni on nije dobio adekvatnu ponudu iz inostranstva, rešio je da po drugi put obuče crveno-beli dres. Poput Anđelkovića, i Luković će biti na raspolaganju treneru Lalatoviću tek od januara zbog registracionih propisa.

Dvojica Kraljevčana i kumova će pojačati levu stranu odbrane. Međutim u tim planovima Zvezdana Terzića se postavlja pitanje kapitena Nikole Mijailovića. Ukoliko se ostvare najavljeni dolasci Lukovića i Anđelkovića, Mijailovićeva pozicija bi bila ugrožena. Takođe, Zvezda na poziciji levog beka ima i mladog Nikolu Antića , kao i Stefana Đorđevića koji je letos došao iz Voždovca kao želja trenera Lalatovića.

U toj situaciji Zvezda bi imala čak pet levih bekova, ako tu ubrojimo i Lukovića koji će najverovatnije ipak igrati na poziciji levog štopera. Sa druge strane, odlazak Sava Pavićevića u januaru je izvestan i Zvezda će ostati sa jednim desnim bekom - Predragom Đorđevićem.

Najavljeno je i da se sa pozajmice iz Napretka vraća senegalski štoper Mamadu Mbođ koji će pojačati konkurenciju Laziću, Planiću i mladom Vukašinu Jovanoviću.

Komentari / 0

Ostavite komentar