АЦЦОУНТ: Проблем у БиХ је корупција. Признање БН ТВ

Корупција је рак рана цјелокупног бх друштва, речено је на данашњем скупу који је организовао АЦООУНТ, мрежа невладиних организација у борби против корупције.

Република Српска 20.11.2014 | 16:02
АЦЦОУНТ: Проблем у БиХ је корупција. Признање БН ТВ

Највећи проблем БиХ је системска корупција и недостатак политичке воље за борбу против корупције, односно за доношење закона који би спријечили корупцију.

Према свим истраживањима БиХ спада међу најкорумпираније земље у свијету. О корупцији у БиХ, они који се боре, или би бар требало да се боре против ње, кажу да је свеобухватна и да сваки дан расте, да је системска и да су њоме захваћене све поре друштва и да је БиХ држава заробљена у корупцији.

Сви се слажу да је у БиХ највећи проблем политичка корупција и недостатак политичке воље за борбу против корупције, односно за доношење квалитетних закона који би спријечили корупцију у БиХ.

,,Најбољи начин да се изборимо са корупцијом је да промијенимо систем.Треба направити антикоруптивни систем који ће обезбиједити превенцију корупције.Тада неће бити важно који су политичари на власти'', сматра Елдин Карић директор пројекта АЦООУНТ.

,,Ако у Републици Српској СДС буде дио власти први закон који ћемо донијети биће Закон о испитивању поријекла имовине политичара'', обећава посланик СДС-а у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ Акелсандра Пандуревић и додаје:
,,Без политичке воље нема борбе против корупције а ту вољу могу показати само не корумпирани људи. Треба нам и чишћење правосудног система од корумпираних судија и тужилаца''.

Замјеник директора Агенције за превенцију корупције БиХ Драган Слипац сматра да и у политичким странкама постоји једна критична маса људи који желе нешто да промијене у БиХ.

,,Сви смо свјесни у каквом стању се налази БиХ. Сиромаштво, недостатак инвестиција, земља на ивици банкрота. Можда су ово крупне ријечи али нешто се мора предузети'', каже Слипац.

У мрежи невладиних организација за борбу против корупције истичу да велику,можда и једину, подршку у свом раду имају од медија.

За допринос у борби против корупције, односно скретање пажње јавности на овај проблем, АЦООУНТ је додијелио признање БН телевизији.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

wиен

20.11.2014 15:32

БН је најобјективнија тв куца иако се не финансира од градјан Републике Српске и БиХ браво за БН !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАЈЛО

20.11.2014 15:39

СВАКА ЦАСТ, БН ЈЕ НАРОДНА ТЕЛЕВИЗИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

20.11.2014 16:24

БН ТВ 4ЕВЕР!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацооунт дај мени

20.11.2014 16:58

Овај ацооунт је "организација за паре".Ти "умлатише пару" на пројектима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.11.2014 17:02

Корупција не да је рак рана друштва, већ је као полна болест друштва - сви нас заобилазе, а гдје закон и ред нису јака компонента друштва, ту је БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

20.11.2014 17:34

Пандуревицка за министа унутрасњу послова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг

20.11.2014 17:58

Не бих се баш сложио са овим констатацијама.Корупција ухватила маха у свим професијама.Здравство,политика,средства информисања,просвјета,итд,итд...Нажалост када живимо у таквом друштву.То се неће искоријенити никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

20.11.2014 18:09

Мора се поцети нормално и према стварним вриједностима зивјети, доста корупцији и непотизму, инаце це нас нестати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг

20.11.2014 19:53

Не знам да је БНТВ најобјективнија ТВ.Треба бити реалан.Све ТВ су на овим просторима корумпиране,хтјели ми то прихватити или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

20.11.2014 22:03

Александру за прву преседницу БиХ. свих народа

ОДГОВОРИТЕ