Јуве: Савић или Настасић под хитно!

Стара дама је летос пропустила прилику да доведе штопера, али у јануару ће морати да заврши тај посао.

Фудбал 20.11.2014 | 19:20
Јуве: Савић или Настасић под хитно!

Целог прошлог лета је Јувентус тражио појачања у одбрани и штопера који ће појачати конкуренцију. Кјелини, Бонучи, Барзаљи, Огбона и Касерес су дефанзивни бедем који је започео сезону, али то није довољно Алегрију. Поготово што је Барзаљи још далеко од повратка на терен, док Огбона и Касерес не делују као решења на која тренер може да се стопроцентоно ослони. Зато је Алгери и прошао на формацију са четири играча у последњој линији.

Летос су Матија Настасић и Костас Манолас били велике жеље Старе даме, али је Грк изабрао Рому, док је Србин решио да остане у Манчестер Ситију и бори се за место у тиму. Испоставило се да је погрешио јер Мануел Пелегрини одбија да га погледа. Полако се спрема јануарски прелазни рок, а Настасић је опет на врху листе жеља италијанског шампиона.

Међутим, Стара дама ризикује да у покушају довођења српског репрезентативца изгуби једног од најважнијих играча у тиму - Стефана Лихтштајнера. Манчестер Сити жели трампу у којој би доплатио новац и проследио Настасића у замену за Швајцарца. Јуве не може да Лихтштајнеру понуди плату као Грађани и уколико енглески клуб буде инсистирао на трампи, Италијани ће тешко доћи на Настасића. Ту може да пресуди воља играча да се врати на терен после изгубљене полусезоне у Манчестеру. Уколико Настасић покаже подједнако инетресовање за селидбу у Торино, Сити би могао да попусти.

Јуве би на тај начин добио ојачање у дефанзивном бедему за наредних неколико година с обзиром да Барзаљи и Кјелини нису више у цвету младости.

Друга опција је Стефан Савић из Фјорентине. Он је јефтинији, али познато је да Виола не воли да тргује са Старом дамом с обзиром на ривалитет два клуба. Јуве нуди Ђовинка у замену и нада се неком договору. Интересантно је да је Савић у Фјорентину дошао као део трансфера за Настасића. Сада су својила младих штопера главне жеље италијанског првака.

Коментари / 0

Оставите коментар