Juve: Savić ili Nastasić pod hitno!

Stara dama je letos propustila priliku da dovede štopera, ali u januaru će morati da završi taj posao.

Fudbal 20.11.2014 | 19:20
Juve: Savić ili Nastasić pod hitno!

Celog prošlog leta je Juventus tražio pojačanja u odbrani i štopera koji će pojačati konkurenciju. Kjelini, Bonuči, Barzalji, Ogbona i Kaseres su defanzivni bedem koji je započeo sezonu, ali to nije dovoljno Alegriju. Pogotovo što je Barzalji još daleko od povratka na teren, dok Ogbona i Kaseres ne deluju kao rešenja na koja trener može da se stoprocentono osloni. Zato je Algeri i prošao na formaciju sa četiri igrača u poslednjoj liniji.

Letos su Matija Nastasić i Kostas Manolas bili velike želje Stare dame, ali je Grk izabrao Romu, dok je Srbin rešio da ostane u Mančester Sitiju i bori se za mesto u timu. Ispostavilo se da je pogrešio jer Manuel Pelegrini odbija da ga pogleda. Polako se sprema januarski prelazni rok, a Nastasić je opet na vrhu liste želja italijanskog šampiona.

Međutim, Stara dama rizikuje da u pokušaju dovođenja srpskog reprezentativca izgubi jednog od najvažnijih igrača u timu - Stefana Lihtštajnera. Mančester Siti želi trampu u kojoj bi doplatio novac i prosledio Nastasića u zamenu za Švajcarca. Juve ne može da Lihtštajneru ponudi platu kao Građani i ukoliko engleski klub bude insistirao na trampi, Italijani će teško doći na Nastasića. Tu može da presudi volja igrača da se vrati na teren posle izgubljene polusezone u Mančesteru. Ukoliko Nastasić pokaže podjednako inetresovanje za selidbu u Torino, Siti bi mogao da popusti.

Juve bi na taj način dobio ojačanje u defanzivnom bedemu za narednih nekoliko godina s obzirom da Barzalji i Kjelini nisu više u cvetu mladosti.

Druga opcija je Stefan Savić iz Fjorentine. On je jeftiniji, ali poznato je da Viola ne voli da trguje sa Starom damom s obzirom na rivalitet dva kluba. Juve nudi Đovinka u zamenu i nada se nekom dogovoru. Interesantno je da je Savić u Fjorentinu došao kao deo transfera za Nastasića. Sada su svojila mladih štopera glavne želje italijanskog prvaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar