КАН: Нигерија испала, Слонове спашавала полиција!

После утакмица последњег кола квалификација за афрички Куп нација у фудбалу познати су сви учесници такмичења које је на програму почетком следеће године.

Фудбал 20.11.2014 | 15:20
КАН: Нигерија испала, Слонове спашавала полиција!

То су Алжир, Буркина Фасо, Камерун, Зеленортска Острва, Конго, ДР Конго, Габон, Гана, Гвинеја, Обала Слоноваче, Мали, Сенегал, Јужна Африка, Тунис, Замбија и Екваторијална Гвинеја као домаћин.

Бранилац титуле Нигерија није успела да се пласира на континентални шампионат пошто је ремијем код куће против Јужне Африке (2:2) завршила као трећепласирана у А групи. Посебно је бурно било у Абиџану, где су хиљаде навијача улетеле на терен како би прославиле пласман даље. Све се отело контроли, навијачи су поскидали играче, па су припадници полиције имали пуне руке посла.

Организатор Купа нација требало је да буде Мароко, али је та држава затражила одлагање такмичења због епидемије еболе, што је континентална конфедерација одбила и одузела јој домаћинство. Фудбалско првенство Африке биће одржано у Екваторијалној Гвинеји од 17. јануара до 8. фебруара 2015. године.

Коментари / 0

Оставите коментар