KAN: Nigerija ispala, Slonove spašavala policija!

Posle utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za afrički Kup nacija u fudbalu poznati su svi učesnici takmičenja koje je na programu početkom sledeće godine.

Fudbal 20.11.2014 | 15:20
KAN: Nigerija ispala, Slonove spašavala policija!

To su Alžir, Burkina Faso, Kamerun, Zelenortska Ostrva, Kongo, DR Kongo, Gabon, Gana, Gvineja, Obala Slonovače, Mali, Senegal, Južna Afrika, Tunis, Zambija i Ekvatorijalna Gvineja kao domaćin.

Branilac titule Nigerija nije uspela da se plasira na kontinentalni šampionat pošto je remijem kod kuće protiv Južne Afrike (2:2) završila kao trećeplasirana u A grupi. Posebno je burno bilo u Abidžanu, gde su hiljade navijača uletele na teren kako bi proslavile plasman dalje. Sve se otelo kontroli, navijači su poskidali igrače, pa su pripadnici policije imali pune ruke posla.

Organizator Kupa nacija trebalo je da bude Maroko, ali je ta država zatražila odlaganje takmičenja zbog epidemije ebole, što je kontinentalna konfederacija odbila i oduzela joj domaćinstvo. Fudbalsko prvenstvo Afrike biće održano u Ekvatorijalnoj Gvineji od 17. januara do 8. februara 2015. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar