Клубовима из РС поплава ''однијела'' више од милион КМ!

Фудбалски клубови из Републике Српске у недавним поплавама претрпели су штету од око 640.000 евра, што је око 77 милиона динара, изјавио је у Добоју председник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић.

Фудбал 20.11.2014 | 14:50
Клубовима из РС поплава ''однијела'' више од милион КМ!

"Фудбалски савез Српске је одмах након поплава формирао комисију која је утврдила штету на подручним фудбалским савезима и то клубова премијер, прве, друге и треће лиге, те дала налог подручним савезима да поплављене клубове нижих нивоа обиђу и направе процену штете", рекао је Ковачевић.

Он је навео да је формиран Фонд за помоћ поплављеним клубовима који чине средства Међународне федерације фудбалских асоцијација ФИФА и УЕФА, Фудбалског савеза БиХ и Фудбалског савеза Републике Српске. Ковачевић очекује да ће се из фонда санирати око 80 одсто причињене штете на инфраструктури клубова.

Ковачевић је рекао да је ФИФА донирала 600.000 долара које ће равномерно поделити фудбалски савези из Републике Српске и Федерације БиХ. Према његовим речима, комисија Фудбалског савеза Републике Српске проценила је да је током поплава оштећено 26 клубова учесника премијер лиге, те прве, две друге и четири треће лиге. На нивоима подручних савеза оштећено је око 50 клубова четврте, пете и шесте лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар