Klubovima iz RS poplava ''odnijela'' više od milion KM!

Fudbalski klubovi iz Republike Srpske u nedavnim poplavama pretrpeli su štetu od oko 640.000 evra, što je oko 77 miliona dinara, izjavio je u Doboju predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

Fudbal 20.11.2014 | 14:50
Klubovima iz RS poplava ''odnijela'' više od milion KM!

"Fudbalski savez Srpske je odmah nakon poplava formirao komisiju koja je utvrdila štetu na područnim fudbalskim savezima i to klubova premijer, prve, druge i treće lige, te dala nalog područnim savezima da poplavljene klubove nižih nivoa obiđu i naprave procenu štete", rekao je Kovačević.

On je naveo da je formiran Fond za pomoć poplavljenim klubovima koji čine sredstva Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija FIFA i UEFA, Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske. Kovačević očekuje da će se iz fonda sanirati oko 80 odsto pričinjene štete na infrastrukturi klubova.

Kovačević je rekao da je FIFA donirala 600.000 dolara koje će ravnomerno podeliti fudbalski savezi iz Republike Srpske i Federacije BiH. Prema njegovim rečima, komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske procenila je da je tokom poplava oštećeno 26 klubova učesnika premijer lige, te prve, dve druge i četiri treće lige. Na nivoima područnih saveza oštećeno je oko 50 klubova četvrte, pete i šeste lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar