Ђорђевић неће за Србију, јер га ''боли'' Лазовић!

"Није тачно да је одбио да уђе у игру, већ је осетио бол у нози, па нисмо хтели да ризикујемо", каже селектор. Томислав Караџић му саветовао да не доноси исхитрене одлуке. Нападачу Лација смета што Лазовић игра пре њега.

Фудбал 20.11.2014 | 13:50
Ђорђевић неће за Србију, јер га ''боли'' Лазовић!

Филип Ђорђевић наводно више не жели да игра за репрезентацију Србије. Он је неким члановима стручног штаба националног тима рекао после пријатељског меча са Грцима на Криту да га више не позивају у национални тим.

Привремени селектор Радован Ћурчић изненађен је том информацијом.

"Први пут то чујем. Послао сам Ђорђевића на загревање после Лазовића и Ђуричића, али су ми двојица сарадника рекла да је осетио бол у нози. Није било потребе да ризикујемо и на томе се све завршило. Нити је тачно да је Ђорђевић одбио да уђе на терен, нити је било неспоразума међу нама. вест нас је затекла по доласку у Београд", изјавио је за "Журнал" привремени селектор.

Он ипак није могао да потврди да ли ће се нападач Лација наћи на наредном окупљању репрезентације.

"О Филипу мислим све најбоље, али да ли ће убудуће добијати позив за репрезентацију је питање за будућег селектора. Ја сам још увек селектор младе селекције", додао је за "Спорт" Ћурчић.

И Саво Милошевић и Зоран Лаковић, потпредседник и генерални секретар ФСС, потврдили су да Ђорђевић није никога обавестио о томе да више не жели да наступа за селекцију Србије.

"Журнал" преноси да у тој причи ипак нешто не штима, што потврђује и чињеница да је председник ФСС Томислав Караџић разговарао телефоном са Ђорђевићем. Наводно је у дужем разговору фудбалеру поручио да још једном размисли о свему и не доноси исхитрене одлуке због којих би касније могао да се каје, што је овај и прихватио.

Филип Ђорђевић није био расположен за причу после меча на Криту, па је само пројурио кроз аеродромску зграду по слетању авиона у Београд, не узевши ни пртљаг.

"Нека пише свако шта год хоће, тотално ми је небитно шта ће се у Србији причати о мени. Идем за Италију, тамо ме људи поштују и цене, тамо је мој живот!", поручио је СМС поруком за "Ало" Ђорђевић.

А где у ствари не штима? Наводно је Ђорђевић, који је четврти стрелац Серије А са шест голова, играч који је из стартне поставе Лација избацио Мирослава Клосеа, разочаран што је резерва у националном тиму.

"Кап која је прелила чашу десила се у 65. минуту утакмице против Грчке кад је Лазовић поново добио шансу пре њега. Филип је истог момента одлучио да неће изаћи на терен, па је после десетак минута, кад га је селектор позвао да дође са загревања и истрчи на терен, рекао не. Конкретно, смета му што нападач из Суперлиге игра пре њега. Ништа лично, једноставно мисли да заслужује шансу пре Лазовића", изјавио је за "Курир" Ђорђевићев близак пријатељ.

Филип Ђорђевић, који је уписао 14 наступа за Србију, уз четири постигнута гола, имаће времена да до марта и меча са Португалом добро размисли о свему и "изваже" у својој глави да ли жели да наступа за Србију.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мико

20.11.2014 13:23

Добио понуду БиХ и тамо це играти са Дзеком у нападу.

ОДГОВОРИТЕ