Đorđević neće za Srbiju, jer ga ''boli'' Lazović!

"Nije tačno da je odbio da uđe u igru, već je osetio bol u nozi, pa nismo hteli da rizikujemo", kaže selektor. Tomislav Karadžić mu savetovao da ne donosi ishitrene odluke. Napadaču Lacija smeta što Lazović igra pre njega.

Fudbal 20.11.2014 | 13:50
Đorđević neće za Srbiju, jer ga ''boli'' Lazović!

Filip Đorđević navodno više ne želi da igra za reprezentaciju Srbije. On je nekim članovima stručnog štaba nacionalnog tima rekao posle prijateljskog meča sa Grcima na Kritu da ga više ne pozivaju u nacionalni tim.

Privremeni selektor Radovan Ćurčić iznenađen je tom informacijom.

"Prvi put to čujem. Poslao sam Đorđevića na zagrevanje posle Lazovića i Đuričića, ali su mi dvojica saradnika rekla da je osetio bol u nozi. Nije bilo potrebe da rizikujemo i na tome se sve završilo. Niti je tačno da je Đorđević odbio da uđe na teren, niti je bilo nesporazuma među nama. vest nas je zatekla po dolasku u Beograd", izjavio je za "Žurnal" privremeni selektor.

On ipak nije mogao da potvrdi da li će se napadač Lacija naći na narednom okupljanju reprezentacije.

"O Filipu mislim sve najbolje, ali da li će ubuduće dobijati poziv za reprezentaciju je pitanje za budućeg selektora. Ja sam još uvek selektor mlade selekcije", dodao je za "Sport" Ćurčić.

I Savo Milošević i Zoran Laković, potpredsednik i generalni sekretar FSS, potvrdili su da Đorđević nije nikoga obavestio o tome da više ne želi da nastupa za selekciju Srbije.

"Žurnal" prenosi da u toj priči ipak nešto ne štima, što potvrđuje i činjenica da je predsednik FSS Tomislav Karadžić razgovarao telefonom sa Đorđevićem. Navodno je u dužem razgovoru fudbaleru poručio da još jednom razmisli o svemu i ne donosi ishitrene odluke zbog kojih bi kasnije mogao da se kaje, što je ovaj i prihvatio.

Filip Đorđević nije bio raspoložen za priču posle meča na Kritu, pa je samo projurio kroz aerodromsku zgradu po sletanju aviona u Beograd, ne uzevši ni prtljag.

"Neka piše svako šta god hoće, totalno mi je nebitno šta će se u Srbiji pričati o meni. Idem za Italiju, tamo me ljudi poštuju i cene, tamo je moj život!", poručio je SMS porukom za "Alo" Đorđević.

A gde u stvari ne štima? Navodno je Đorđević, koji je četvrti strelac Serije A sa šest golova, igrač koji je iz startne postave Lacija izbacio Miroslava Klosea, razočaran što je rezerva u nacionalnom timu.

"Kap koja je prelila čašu desila se u 65. minutu utakmice protiv Grčke kad je Lazović ponovo dobio šansu pre njega. Filip je istog momenta odlučio da neće izaći na teren, pa je posle desetak minuta, kad ga je selektor pozvao da dođe sa zagrevanja i istrči na teren, rekao ne. Konkretno, smeta mu što napadač iz Superlige igra pre njega. Ništa lično, jednostavno misli da zaslužuje šansu pre Lazovića", izjavio je za "Kurir" Đorđevićev blizak prijatelj.

Filip Đorđević, koji je upisao 14 nastupa za Srbiju, uz četiri postignuta gola, imaće vremena da do marta i meča sa Portugalom dobro razmisli o svemu i "izvaže" u svojoj glavi da li želi da nastupa za Srbiju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miko

20.11.2014 13:23

Dobio ponudu BiH i tamo ce igrati sa Dzekom u napadu.

ODGOVORITE