ЕУ се неће мијешати у формирање власти

ЕУ се неће мијешати у процес формирања власти у БИХ, али очекује да власт буде формирана да би био настављен пут ка европским интеграцијама, изјавио је министар спољних послова Словачке Мирослав Лајчак након разговора са предсједником РС и лидером СНСД-а Милорадом Додиком и предсједником СДС-а Младеном Босићем.

Република Српска 19.11.2014 | 21:38
ЕУ се неће мијешати у формирање власти

Најважније је да се у Српској и БИХ што прије формира власт, казао је Додик изразивши очекивање да ће републички парламент бити формиран већ наредне седмице, а нова влада кроз мјесец дана. Тек након тога може се посветити пажња имплементацији одлуке Сејдић-Финци И механизму координације , каже Додик.

Формирање власти  је суверено питање БИХ И ЕУ неће се мијешати у тај процес сугестијама ко треба, а ко не треба бити дио власти. ЕУ само занима да процес формирања власти не траје предуго.

И лидер СДС Младен Босић очекује да се власт у РС И БИХ брзо формира. Он очекује да нова власт буде, како је рекао, довољно способна да се ухвати у коштац са свим проблемима И препрекама  које су зауставиле БИХ на питу према ЕУ.

Након низа састанака са  лидерима политичких партија у БИХ, Лајчак је рекао да су му сада многе ствари јасније, те да ће тако сагледану слику  дешавања у БИХ пренијети европским званичницима.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Поштено

19.11.2014 21:52

Поштено и коректно од ЕУ, јер се ни БИХ није мијешала у формирање власти у Унији :))))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тханкс Мом

19.11.2014 22:10

Нисте никад ни требали. Ионако се ништа не питате ко ни Шешељ. Мом се све пита и уши заврће, мало вама мало овима овдје. Врло добро Мом, служиш народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

20.11.2014 20:54

Неце се мјесати ЕУ. А наметнули изборни закон какав нема нигдје на земаљској кугли. Они се сада смјескају. Радујем се неком цунамију. На залост !

ОДГОВОРИТЕ