EU se neće miješati u formiranje vlasti

EU se neće miješati u proces formiranja vlasti u BIH, ali očekuje da vlast bude formirana da bi bio nastavljen put ka evropskim integracijama, izjavio je ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak nakon razgovora sa predsjednikom RS i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom i predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem.

Republika Srpska 19.11.2014 | 21:38
EU se neće miješati u formiranje vlasti

Najvažnije je da se u Srpskoj i BIH što prije formira vlast, kazao je Dodik izrazivši očekivanje da će republički parlament biti formiran već naredne sedmice, a nova vlada kroz mjesec dana. Tek nakon toga može se posvetiti pažnja implementaciji odluke Sejdić-Finci I mehanizmu koordinacije , kaže Dodik.

Formiranje vlasti  je suvereno pitanje BIH I EU neće se miješati u taj proces sugestijama ko treba, a ko ne treba biti dio vlasti. EU samo zanima da proces formiranja vlasti ne traje predugo.

I lider SDS Mladen Bosić očekuje da se vlast u RS I BIH brzo formira. On očekuje da nova vlast bude, kako je rekao, dovoljno sposobna da se uhvati u koštac sa svim problemima I preprekama  koje su zaustavile BIH na pitu prema EU.

Nakon niza sastanaka sa  liderima političkih partija u BIH, Lajčak je rekao da su mu sada mnoge stvari jasnije, te da će tako sagledanu sliku  dešavanja u BIH prenijeti evropskim zvaničnicima.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pošteno

19.11.2014 21:52

Pošteno i korektno od EU, jer se ni BIH nije miješala u formiranje vlasti u Uniji :))))))

ODGOVORITE
Name

Thanks Mom

19.11.2014 22:10

Niste nikad ni trebali. Ionako se ništa ne pitate ko ni Šešelj. Mom se sve pita i uši zavrće, malo vama malo ovima ovdje. Vrlo dobro Mom, služiš narodu.

ODGOVORITE
Name

bosanac

20.11.2014 20:54

Nece se mjesati EU. A nametnuli izborni zakon kakav nema nigdje na zemaljskoj kugli. Oni se sada smjeskaju. Radujem se nekom cunamiju. Na zalost !

ODGOVORITE