У току процес докапитализације

Након што је отворена понуда за упис акција, Бобар банка је додатно покренула поступак добијања сагласности од Агенције за банкарство за јавни позив уписа емисије обвезница, саопштено је данас из управе ове банке.

Република Српска 19.11.2014 | 19:32
У току процес докапитализације

Управа Бобар банке истиче да је процес докапитализације уобичајена пракса у свијету банкарства.

"Скупштина Банке донијела је одлуку о докапитализацији ради задржавања активне позиције на домаћем банкарском тржишту, те додатног јачања подршке привредним активностима Републике Српске, нарочито малим и средњим предузећима", наводи се у саопштењу.

У Бобар банци кажу да су у току и преговори са заинтересованим стратешким партнерима којима ће се створити услови за даљи развој Банке, те унапређење производа и услуга на тржишту.

Бобар банка има више од 200 запослених и 50 пословница, а чланица је "Бобар групе" са више од 1.200 запослених и 25 година традиције успјешног пословања на тржишту Републике Српске.

У саопштењу Управе наводи се да се Бобар банка у досадашњем пословању показала као поуздан партнер бројним привредним субјектима и привредним активностима, нарочито у источном дијелу Републике Српске.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бањалука

19.11.2014 21:10

Сад це опет ИРБ да удијели мало подстицаја у "рупу без дна". Иста је прица и са Банком Српске и тек кад падне овај резим видјет це те како су стабилне ове двије банке. Бице ту посла за тузиластво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стедиса

20.11.2014 12:21

Супер домаце банке и треба помоци да докапитализују банке..теско је привреда не ради људи немају паре не врацају кредите, све нам узесе странци и паре нам носе.дрзава и јесте гарант средстава ово је мало висе политицки као да су друге банке и предузеца боље с ве је то везано..то су насе банке и наси људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.11.2014 15:06

Откад је Гаврило Бобар отишао на онај (можда бољи) свијет, депоненти банке масовно подижу новац и зато сад банка иде кроз докапитализацију (продају власничког удијела) да би надомјестили губитак клијената.

ОДГОВОРИТЕ