U toku proces dokapitalizacije

Nakon što je otvorena ponuda za upis akcija, Bobar banka je dodatno pokrenula postupak dobijanja saglasnosti od Agencije za bankarstvo za javni poziv upisa emisije obveznica, saopšteno je danas iz uprave ove banke.

Republika Srpska 19.11.2014 | 19:32
U toku proces dokapitalizacije

Uprava Bobar banke ističe da je proces dokapitalizacije uobičajena praksa u svijetu bankarstva.

"Skupština Banke donijela je odluku o dokapitalizaciji radi zadržavanja aktivne pozicije na domaćem bankarskom tržištu, te dodatnog jačanja podrške privrednim aktivnostima Republike Srpske, naročito malim i srednjim preduzećima", navodi se u saopštenju.

U Bobar banci kažu da su u toku i pregovori sa zainteresovanim strateškim partnerima kojima će se stvoriti uslovi za dalji razvoj Banke, te unapređenje proizvoda i usluga na tržištu.

Bobar banka ima više od 200 zaposlenih i 50 poslovnica, a članica je "Bobar grupe" sa više od 1.200 zaposlenih i 25 godina tradicije uspješnog poslovanja na tržištu Republike Srpske.

U saopštenju Uprave navodi se da se Bobar banka u dosadašnjem poslovanju pokazala kao pouzdan partner brojnim privrednim subjektima i privrednim aktivnostima, naročito u istočnom dijelu Republike Srpske.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

banjaluka

19.11.2014 21:10

Sad ce opet IRB da udijeli malo podsticaja u "rupu bez dna". Ista je prica i sa Bankom Srpske i tek kad padne ovaj rezim vidjet ce te kako su stabilne ove dvije banke. Bice tu posla za tuzilastvo.

ODGOVORITE
Name

stedisa

20.11.2014 12:21

Super domace banke i treba pomoci da dokapitalizuju banke..tesko je privreda ne radi ljudi nemaju pare ne vracaju kredite, sve nam uzese stranci i pare nam nose.drzava i jeste garant sredstava ovo je malo vise politicki kao da su druge banke i preduzeca bolje s ve je to vezano..to su nase banke i nasi ljudi

ODGOVORITE
Name

Direkt

20.11.2014 15:06

Otkad je Gavrilo Bobar otišao na onaj (možda bolji) svijet, deponenti banke masovno podižu novac i zato sad banka ide kroz dokapitalizaciju (prodaju vlasničkog udijela) da bi nadomjestili gubitak klijenata.

ODGOVORITE