Младић спашавао и Хрвате и муслимане

Свједок одбране на суђењу некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске Ратку Младићу у Хашком трибуналу, официр Војске Републике Српске Рајко Шаренац рекао је да је Младићева личност у великој супротности са злочинима геноцида који му се приписују и да је генерал Младић спашавао и Хрвате и муслимане.

Република Српска 19.11.2014 | 18:35
Младић спашавао и Хрвате и муслимане

Шаренац је истакао да се на основу више личних контаката и сусрета са генералом Младићем увјерио да је "његово породично и војничко васпитање, принципијелност и упорност, у великој супротности са злочинима геноцида који му се приписују".

Он је додао да је генерал Младић 1993. дозволио извлачење хиљада хрватских цивила из Вареша, преко територије српских снага те да је у љето те исте године, у Трнову гарантовао безбједност шефу локалне полиције, муслиману, који је његовим рођацима, претходно, омогућио да напусте град - пренијели су београдски медији.

Шаренац је рекао да Војска Републике Српске није ратовала против цивила, него војника и да се не сјећа да су протјеривани цивили.

Одговарајући на питање да ли је генерал Младић икада наредио хапшење припадника Унпрофора уколико НАТО авионима нападне положаје Војске Републике Српске, Шаренац је рекао да је "тога било", али да се он "не сјећа" таквог конкретног наређења из априла 1994. године, које му је тужилац цитирао.

Сљедећег свједока одбране суд ће саслушати сутра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

20.11.2014 09:35

ја знам једно да је народ у праву И Срби И Муслимани И Хрвати сви смо псовали мајку предсједницима Срби Алији , Муслимани Милошевићу И тако даље само по томе видим сву ситуацију уједини се народе будимо заједно као некад заборавимо прошлост а За злочин ће се одговарати

ОДГОВОРИТЕ