Настављено суђење бањалучким инспекторима

Главни претрес на суђењу бањалучким инспекторима Срђану Радуловићу, Огњену Стијаку и другима почео је и завршио испитивањем четири свједока тужилаштва.

Република Српска 19.11.2014 | 20:03
Настављено суђење бањалучким инспекторима

Изјаве свједока се нису могле снимати, али детаљан опис начина на који су наводно сарађивали са бањалучким инспекторима, није изостао.

Углавном више пута пресуђивани свједоци тврде да су у замјену за одавање информација добијали дрогу, а након неког времена, како кажу, и препродавали су наркотике управо за поједине инспекторе.

Оно што је одбрана оптужених искористила као свој адут, јесте чињеница да су бањалучки инспектори били пресудни да данашањи свједоци у недавној прошлости заврше у затвору због различитих кривичних дјела.Нису изостале ни оптужбе појединих свједока да им је одлазак у затвор намјештен, јер су, како кажу одбијали да раде за поједине бањалучке инспекторе.

Срђан Радуловић, првооптужени и означен као вођа злочиначког подухвата, Огњен Стијак, Марко Ковачевић и Славко Ђурић радили су у Одсјеку за борбу притив наркотика МУП – а Српске, а ухапшени су са још неколико саучесника из својих редова прошле године у оквиру акције спријечавања набавке и продаје дроге, успут коришћењем службеног положаја.

Неочекиван обрт је настао на претходном претресу, када је Горан Бошњак, кључни свједок и бањалучки дилер, промијенио исказ у односу на онај који је дао у Специјалном тужилаштву.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар