Nastavljeno suđenje banjalučkim inspektorima

Glavni pretres na suđenju banjalučkim inspektorima Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku i drugima počeo je i završio ispitivanjem četiri svjedoka tužilaštva.

Republika Srpska 19.11.2014 | 20:03
Nastavljeno suđenje banjalučkim inspektorima

Izjave svjedoka se nisu mogle snimati, ali detaljan opis načina na koji su navodno sarađivali sa banjalučkim inspektorima, nije izostao.

Uglavnom više puta presuđivani svjedoci tvrde da su u zamjenu za odavanje informacija dobijali drogu, a nakon nekog vremena, kako kažu, i preprodavali su narkotike upravo za pojedine inspektore.

Ono što je odbrana optuženih iskoristila kao svoj adut, jeste činjenica da su banjalučki inspektori bili presudni da današanji svjedoci u nedavnoj prošlosti završe u zatvoru zbog različitih krivičnih djela.Nisu izostale ni optužbe pojedinih svjedoka da im je odlazak u zatvor namješten, jer su, kako kažu odbijali da rade za pojedine banjalučke inspektore.

Srđan Radulović, prvooptuženi i označen kao vođa zločinačkog poduhvata, Ognjen Stijak, Marko Kovačević i Slavko Đurić radili su u Odsjeku za borbu pritiv narkotika MUP – a Srpske, a uhapšeni su sa još nekoliko saučesnika iz svojih redova prošle godine u okviru akcije spriječavanja nabavke i prodaje droge, usput korišćenjem službenog položaja.

Neočekivan obrt je nastao na prethodnom pretresu, kada je Goran Bošnjak, ključni svjedok i banjalučki diler, promijenio iskaz u odnosu na onaj koji je dao u Specijalnom tužilaštvu.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar