Потребно јединство борачких категорија

Предсједник  Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, у току радне посјете руководству србачке Борачке организације,  изјавио је да паралелно организовање неких борачких удружења представља одраз нејединства, немоћи и неслоге  и да у наредном периоду  треба изучити узроке за такво стање и наћи најкраћи пут  за њихово отклањање.

Република Српска 19.11.2014 | 12:36
Потребно јединство борачких категорија

Без очувања јединства свих борачких категорија у Републици Српској, нема квалитеног рјешавања  проблема са којима се оне суочавају.   

 „Статус Борачке организације мора се разликовати  од осталих невладиних  организација које су добиле статус од посебног интереса и о томе ћемо ускоро разговарати са представницима Владе“ – каше Савчић и додаје да ће се „захтјевати доношење посебног програма  за рјешавање статуса обичних бораца који су изнијели рат а сада су без посла, здравствене заштите и других права“.     

Предсједник бораца  Српске изразио је задавољство разговором  у Српцу и истакао да ће многе идеје, предлози и сугестије, које је чуо,   добро  доћи у раду републичког руководства, али и других општинских борачких организација. Медју њима су питања стамбеног збрињавања демобилисаних бораца, који су тешко обољели а нису у категорији  ратних  војних  инвалида, здравствена заштита  оних који нису запослени, а посебно је тражена измјена и допуна Закона о  пензијско-инвалидском осигурању и Закона о ревизији стечених права и других права  бораца која нису дефинисана  законима или нормативним актима БОРС-а.     

Приликом посјете Српцу, предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић са сарадницима обишао је Спомен собу и централно спомен обиљежје  погинулих  и несталих бораца у отаџбинско одбранбеном рату.

Предсједник србачке борачке организације Душко Митрић уручио је госту монографију „Србачка лака бригада  у отаџбинском рату“, која је штампана прије двије године поводом 20. годишњице формирања ове ратне  јединице кроз коју је прошло 3338 бораца.

Аутор: Саво Кесер
Извор: Радио Србац

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рви

19.11.2014 19:37

Генерале хоцете ли икако споменути РВИ којима је умањена инвалиднина(ревизији) на незаконит нацин са поткупљеним љекарима који нису изврсили прави увид у медецинску документацију и са правим увидом у здравствено стање инвалида,па слуцајно или намјерно испустене су и специјалности љекара цланова комисија(ревизије)па није јасно да ли су у саставу истих уцествовали Љекари струцни за оцјену оболења насталог у ратним дејствима.Молим вас погледајте само цлан 95.закона о правима бораца 1.број љекарских комисија и њихов састав и сједисте и подруцје рада утврдјује министар. 2.цланови љекарске комисије имају право на накнаду за рад,цију висину утврдјује министар. 3.Министар доноси правилник којим се уредјује нацин рада љекарских комисија. Мислим да је овим цланом све рецено! Замало заборавих да казем поскидасе нас и са ранг листа за конацно збрињавање иако сам ја 2007-2008 године био 6. на ранг листи за конацно збрињавање ППБиРВИод 1.до 4.кат.А стамбено збрињавање је требало бити заврсено 2010.године,а они нас поскидасе 2014.године.СРАМОТА!Приликом сваке додјеле станова за ППБиРВИ у сваком граду Министар Дјокиц и Премијерка Цвијановиц наговјестили бас сваки пут додјељујемо стамбене јединице ППБ и РВИ од 1.до 4.категорије са конацне ранг листе која је формирана и вазеца из 2007 односно 2008.године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

20.11.2014 12:54

Нови предсједник борачке бих требао покренути иницијативу под хитно да инвалиди добивају борачки на мјесечном нивоу пошто су нај угроженија клатегорија овог друштва или да се инвалиднине повећају ово је неиздрживо пошто су се болести накалемиле.

ОДГОВОРИТЕ