Пријатељски мечеви: 25 000 Албанаца у Ђенови!

Фудбалери Италије и Албаније одиграли су пријатељски меч у Ђенови, а у центру пажње су били навијачи гостујуће екипе који су улетали на терен. Фудбалери Румуније победили су Данску са 2:0 (0:0) у пријатељској утакмици одиграној у Букурешту, док је Португал са 1:0 био бољи од Аргентине на Олд Трафорду. Фудбалска репрезентација Шпаније поражена је на свом терену после 34 утакмице заредом, а рекордан низ прекинула је Немачка победом од 0:1 у пријатељском мечу у Вигу. Бразил је са 2:1 славио на гостовању Аустрији, док је Енглеска срушила Шкотску са 3:1 у великом острвском дербију. Словачка је била боља од Финске са 2:1, а Колумбија са 1:0 од Словеније у Љубљани.

Фудбал 19.11.2014 | 08:00
Пријатељски мечеви: 25 000 Албанаца у Ђенови!

Италијани су саопштили да је од 25.000 карата више од пола продато Албанцима, а неколико хиљада њихових сународника чекало је испред стадиона без карата, па су ипак успели да уђу. Они су се потпуно одомаћили у Ђенови, па су забележена чак три улетања на терен.

Први навијач се са заставом Албаније бацио на колена пред капитеном Лориком Цаном, са жељом да добије аутограм.

Други је инсистирао да пољуби Лењанија, а трећи је желео да се поздрави са Лориком Цаном, ког Албанци виде као највећег јунака после прекинуте утакмице са Србијом у Београду. На крају, Италија је победила са 1:0 аутоголом Салихија у 82. минуту.

Албанцима је мало недостајало да поведу у првом полувремену. Катастрофално додавање Де Силвестрија искористио је Цикалеши да пресече пас и направи продор, после ког је погодио пречку. У 82. минуту дебитант Окака био је највиши у скоку после корнера, а лет лопте ка мрежи преусмерио је Салихи за победу Италије.

Пет измена направљено је у табору Данске после победе над Србијом, одмарао је Ериксен, али су у стартној постави били Кјер, Бјеланд, Боилсен, Квист, Вибе и Бендтнер, којима је пресудио Кесеру у другом полувремену, головима у 53. и 59. минуту за тријумф Румуније.

Прво је уз избегавање офсајд замке искористио елегантан пас Чипчијуа, а затим је пројектилом са дистанце пресудио Данцима.

Кристијано Роналдо се вратио на Олд Трафорд, овај пут у дресу репрезентације Португала, која је голом Гереира у 91. минуту савладала Аргентину. Прво полувреме обележио је дуел Нанија и Ди Марије, пошто је Јунајтедов играч позајмљен Спортингу брутално стартовао над актуелним чланом "ђавола", који је ипак могао да настави меч.

Пред сам крај меча, центаршут Кварежме дочекао је Гереиро да закуца главом лопту иза Гузмана за 1:0. У центру пажње били су капитени Лионел Меси и Кристијано Роналдо, који је забележио 142. наступ на Олд Трафорду. Њима је ово био 28. међусобни окршај, а више пута се радовао Аргентинац (12:8 уз осам ремија).

Пријатељски мечеви екипа из групе И квалификација за Европско првенство:
Грчка - Србија 0:2 (0:0)
(Петровић 60, Гудељ 93)
Румунија - Данска 2:0 (0:0)
(Кесеру 53, 59)
Италија - Албанија 1:0 (0:0)
(Салихи 82аг)
Португал - Аргентина 1:0 (0:0)
(Гереиро 91)

Селектор "црвене фурије" Висенте дел Боске промешао је карте против светских првака и од почетка дао шансу Морати, Нолиту, Раулу Гарсији и Бруну, али је у великом европском дербију прекинут светски рекорд непобедивости на домаћем терену.

Шпанија на последње 34 утакмице код куће није осетила горчину пораза, а за прекид чудесне серије побринуо се везиста Немачке Тони Крос неугодним ударцем са око 25 метара у доњи леви угао минут пре краја.

Везиста мадридског Реала матирао је Касиљу, дебитанта пред шпанским голом, који је у 77. минуту заменио Икера Касиљаса, коме је ово био 160. наступ у репрезентативном дресу.

Словачка је сјајно почела квалификације (прва у групи Ц испред Шпаније са максималних 12 бодова), а није се штедела ни против Финаца у пријатељској утакмици. Већ из првог напада је тим Јана Козака повео преко Холошка, а у седмом минуту је Хамшик закуцао лопту главом у мрежу за 2:0. Пред крај полувремена је аутогол Хубочана поставио коначан резултат, а гости у Жилини нису успели у наставку да избегну пораз.

Словеначке "Стожице" дочекале су Колумбију, која је тријумфовала са 1:0 искористивши непажњу домаћина. Док су се Словенци расправљали са судијом, Хамес је од Квадрада тражио лопту, прекид је на брзину изведен без икакве интервенције арбитра, па је Рамос избегао офсајд замку и послао лопту у мрежу.

Неколико шанси имао је фудбалер Црвене звезде Нејц Печник који је носио капитенску траку, покушавао је са око 20 метара да постигне гол, а на клупи је остао дефанзивац Партизана Бранко Илић. Катанец је комбиновао са саставом, резервисти су добили шансу у великом броју, док је словеначка публика имала прилику да види респектабилан састав Колумбије, предвођене Хамесом, Квадрадом, Варгасом, Запатом и Мартинезом.

Публика на "Ернест Хапелу" у Бечу гледала је успаванку на мечу Аустрија - Бразил до 64. минута када је Давид Луиз донео вођство гостима ударцем главом после корнера Оскара. Убрзо је Драговић изједначио из пенала, да би Фирмино седам минута пре краја сјајним ударцем са дистанце поставио коначан резултат.

Острвски дерби и окршај вишегодишњих ривала Шкотске и Енглеске обележио је Вејн Руни са два гола за шести везани тријумф "гордог албиона" - 1:3.

Пулени Роја Хоџсона повели су 32. минуту када је Џек Вилшер уписао прву асистенцију у репрезентативном дресу и омогућио тимском саиграчу из Арсенала, Окслејд-Чемберлену да главом спусти лопту у десни угао.

Предност је удвостручио капитен Руни, такође главом после гужве у казненом простору домаћина почетком другог полувремена, да би Робертсон преполовио заостатак након лепе акције по левој страни, а све дилеме око победника решио Руни пет минута пре краја ударцем из прве на додавање Лалане.

Пријатељски мечеви:
Словачка - Финска 2:1 (2:1)
(Холошко 1, Хамшик 7 - Хубочан 47)
Белорусија - Мексико 3:2 (0:0)
(Кисљак 50, Сигневич 55, Нехајчик 81 - Хименез 47, 53)
Словенија - Колумбија 0:1 (0:1)
(Рамос 43)
Аустрија - Бразил 1:2 (0:0)
(Драговић 75 - Луиз 64, Фирмино 83)
Естонија - Јордан 1:0 (1:0)
(Анијер 16)
Украјина - Литванија 0:0
Мађарска - Русија 1:2 (0:0)
(Николић 86 - Игнашевич 49, Кержаков 80)
Ирска - САД 4:1 (1:1)
(Пилкингтон 7, Брејди 55, 87, Меклин 82 - Дискеруд 38)
Пољска - Швајцарска 2:2 (1:1)
(Једржејчик 45+1, Милик 61 - Дрмић 4, Фрај 87)
Шпанија - Немачка 0:1 (0:0)
(Крос 89)
Француска - Шведска 1:0 (0:0)
(Варан 83)
Шкотска - Енглеска 1:3 (0:1)
(Робертсон 83 - Окслејд-Чемберлен 32, Руни 47, 85)

Коментари / 0

Оставите коментар