Prijateljski mečevi: 25 000 Albanaca u Đenovi!

Fudbaleri Italije i Albanije odigrali su prijateljski meč u Đenovi, a u centru pažnje su bili navijači gostujuće ekipe koji su uletali na teren. Fudbaleri Rumunije pobedili su Dansku sa 2:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Bukureštu, dok je Portugal sa 1:0 bio bolji od Argentine na Old Trafordu. Fudbalska reprezentacija Španije poražena je na svom terenu posle 34 utakmice zaredom, a rekordan niz prekinula je Nemačka pobedom od 0:1 u prijateljskom meču u Vigu. Brazil je sa 2:1 slavio na gostovanju Austriji, dok je Engleska srušila Škotsku sa 3:1 u velikom ostrvskom derbiju. Slovačka je bila bolja od Finske sa 2:1, a Kolumbija sa 1:0 od Slovenije u Ljubljani.

Fudbal 19.11.2014 | 08:00
Prijateljski mečevi: 25 000 Albanaca u Đenovi!

Italijani su saopštili da je od 25.000 karata više od pola prodato Albancima, a nekoliko hiljada njihovih sunarodnika čekalo je ispred stadiona bez karata, pa su ipak uspeli da uđu. Oni su se potpuno odomaćili u Đenovi, pa su zabeležena čak tri uletanja na teren.

Prvi navijač se sa zastavom Albanije bacio na kolena pred kapitenom Lorikom Canom, sa željom da dobije autogram.

Drugi je insistirao da poljubi Lenjanija, a treći je želeo da se pozdravi sa Lorikom Canom, kog Albanci vide kao najvećeg junaka posle prekinute utakmice sa Srbijom u Beogradu. Na kraju, Italija je pobedila sa 1:0 autogolom Salihija u 82. minutu.

Albancima je malo nedostajalo da povedu u prvom poluvremenu. Katastrofalno dodavanje De Silvestrija iskoristio je Cikaleši da preseče pas i napravi prodor, posle kog je pogodio prečku. U 82. minutu debitant Okaka bio je najviši u skoku posle kornera, a let lopte ka mreži preusmerio je Salihi za pobedu Italije.

Pet izmena napravljeno je u taboru Danske posle pobede nad Srbijom, odmarao je Eriksen, ali su u startnoj postavi bili Kjer, Bjeland, Boilsen, Kvist, Vibe i Bendtner, kojima je presudio Keseru u drugom poluvremenu, golovima u 53. i 59. minutu za trijumf Rumunije.

Prvo je uz izbegavanje ofsajd zamke iskoristio elegantan pas Čipčijua, a zatim je projektilom sa distance presudio Dancima.

Kristijano Ronaldo se vratio na Old Traford, ovaj put u dresu reprezentacije Portugala, koja je golom Gereira u 91. minutu savladala Argentinu. Prvo poluvreme obeležio je duel Nanija i Di Marije, pošto je Junajtedov igrač pozajmljen Sportingu brutalno startovao nad aktuelnim članom "đavola", koji je ipak mogao da nastavi meč.

Pred sam kraj meča, centaršut Kvarežme dočekao je Gereiro da zakuca glavom loptu iza Guzmana za 1:0. U centru pažnje bili su kapiteni Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, koji je zabeležio 142. nastup na Old Trafordu. Njima je ovo bio 28. međusobni okršaj, a više puta se radovao Argentinac (12:8 uz osam remija).

Prijateljski mečevi ekipa iz grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo:
Grčka - Srbija 0:2 (0:0)
(Petrović 60, Gudelj 93)
Rumunija - Danska 2:0 (0:0)
(Keseru 53, 59)
Italija - Albanija 1:0 (0:0)
(Salihi 82ag)
Portugal - Argentina 1:0 (0:0)
(Gereiro 91)

Selektor "crvene furije" Visente del Boske promešao je karte protiv svetskih prvaka i od početka dao šansu Morati, Nolitu, Raulu Garsiji i Brunu, ali je u velikom evropskom derbiju prekinut svetski rekord nepobedivosti na domaćem terenu.

Španija na poslednje 34 utakmice kod kuće nije osetila gorčinu poraza, a za prekid čudesne serije pobrinuo se vezista Nemačke Toni Kros neugodnim udarcem sa oko 25 metara u donji levi ugao minut pre kraja.

Vezista madridskog Reala matirao je Kasilju, debitanta pred španskim golom, koji je u 77. minutu zamenio Ikera Kasiljasa, kome je ovo bio 160. nastup u reprezentativnom dresu.

Slovačka je sjajno počela kvalifikacije (prva u grupi C ispred Španije sa maksimalnih 12 bodova), a nije se štedela ni protiv Finaca u prijateljskoj utakmici. Već iz prvog napada je tim Jana Kozaka poveo preko Hološka, a u sedmom minutu je Hamšik zakucao loptu glavom u mrežu za 2:0. Pred kraj poluvremena je autogol Hubočana postavio konačan rezultat, a gosti u Žilini nisu uspeli u nastavku da izbegnu poraz.

Slovenačke "Stožice" dočekale su Kolumbiju, koja je trijumfovala sa 1:0 iskoristivši nepažnju domaćina. Dok su se Slovenci raspravljali sa sudijom, Hames je od Kvadrada tražio loptu, prekid je na brzinu izveden bez ikakve intervencije arbitra, pa je Ramos izbegao ofsajd zamku i poslao loptu u mrežu.

Nekoliko šansi imao je fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik koji je nosio kapitensku traku, pokušavao je sa oko 20 metara da postigne gol, a na klupi je ostao defanzivac Partizana Branko Ilić. Katanec je kombinovao sa sastavom, rezervisti su dobili šansu u velikom broju, dok je slovenačka publika imala priliku da vidi respektabilan sastav Kolumbije, predvođene Hamesom, Kvadradom, Vargasom, Zapatom i Martinezom.

Publika na "Ernest Hapelu" u Beču gledala je uspavanku na meču Austrija - Brazil do 64. minuta kada je David Luiz doneo vođstvo gostima udarcem glavom posle kornera Oskara. Ubrzo je Dragović izjednačio iz penala, da bi Firmino sedam minuta pre kraja sjajnim udarcem sa distance postavio konačan rezultat.

Ostrvski derbi i okršaj višegodišnjih rivala Škotske i Engleske obeležio je Vejn Runi sa dva gola za šesti vezani trijumf "gordog albiona" - 1:3.

Puleni Roja Hodžsona poveli su 32. minutu kada je Džek Vilšer upisao prvu asistenciju u reprezentativnom dresu i omogućio timskom saigraču iz Arsenala, Okslejd-Čemberlenu da glavom spusti loptu u desni ugao.

Prednost je udvostručio kapiten Runi, takođe glavom posle gužve u kaznenom prostoru domaćina početkom drugog poluvremena, da bi Robertson prepolovio zaostatak nakon lepe akcije po levoj strani, a sve dileme oko pobednika rešio Runi pet minuta pre kraja udarcem iz prve na dodavanje Lalane.

Prijateljski mečevi:
Slovačka - Finska 2:1 (2:1)
(Hološko 1, Hamšik 7 - Hubočan 47)
Belorusija - Meksiko 3:2 (0:0)
(Kisljak 50, Signevič 55, Nehajčik 81 - Himenez 47, 53)
Slovenija - Kolumbija 0:1 (0:1)
(Ramos 43)
Austrija - Brazil 1:2 (0:0)
(Dragović 75 - Luiz 64, Firmino 83)
Estonija - Jordan 1:0 (1:0)
(Anijer 16)
Ukrajina - Litvanija 0:0
Mađarska - Rusija 1:2 (0:0)
(Nikolić 86 - Ignaševič 49, Keržakov 80)
Irska - SAD 4:1 (1:1)
(Pilkington 7, Brejdi 55, 87, Meklin 82 - Diskerud 38)
Poljska - Švajcarska 2:2 (1:1)
(Jedržejčik 45+1, Milik 61 - Drmić 4, Fraj 87)
Španija - Nemačka 0:1 (0:0)
(Kros 89)
Francuska - Švedska 1:0 (0:0)
(Varan 83)
Škotska - Engleska 1:3 (0:1)
(Robertson 83 - Okslejd-Čemberlen 32, Runi 47, 85)

Komentari / 0

Ostavite komentar